L’Ajuntament de Mollerussa proposa modificar el POUM per promoure un polígon industrial de 15 hectàrees al nord dels Negrals

L’objectiu és tenir el projecte definit al 2021 per donar sortida a la demanda rebuda de sòl abans que acabi el mandat

L’Ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació del Ple ordinari previst per al pròxim dijous la proposta de modificar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per tal d’agrupar en un únic polígon industrial de 15 hectàrees el que ara són dos sectors diferenciats a la zona nord-oest de la ciutat, en concret a la zona nord dels Negrals contigua al Polígon Ponent, ben connectada amb l’autovia A-2 i també amb les carreteres LV-2001 i la L-200, que van a Torregrossa i Les Borges Blanques, respectivament.

L’objectiu és poder facilitar els tràmits per impulsar la creació de sòl industrial i donar sortida així a la demanda feta tant per part d’empreses ja existents que volen ampliar-se com també empreses de nova implantació.

Ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha indicat que l’objectiu és tenir el projecte definit durant el 2021 per tal que pugui ser una realitat durant aquest mandat.

Solsona ha dit que ja s’ha fet la reunió amb els 13 propietaris de les 14 finques que inclouria el sector agrupat, els quals majoritàriament han mostrat el seu acord per tal que es tiri endavant aquest tràmit que faria el polígon “més atractiu per captar inversió”.

D’aquesta manera, s’aconseguiria una millor ordenació dels terrenys i la disminució de les despeses d’implantació de les infraestructures a implantar, entre altres avantatges com el de racionalitzar i economitzar els tràmits administratius i de terminis.

Altres punts de l’ordre del dia són l’aprovació de la licitació de la concessió administrativa per a l’explotació del bar del complex cultural i recreatiu L’Amistat per un termini de 8 anys, prorrogable dos anys.

En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que la persona adjudicatària haurà d’executar el projecte tècnic de reforma i adequació de la instal·lació elèctrica en baixa tensió del local, el pressupost de contracta del qual ascendeix a 68.176 euros. La licitació també tindrà en compte criteris d’adjudicació avaluables per l’oferta de millores presentades com poden ser el revestiment de pintura, la sortida de fums i la campana extractora o la climatització del bar.

També es portarà a l’aprovació del Ple la contractació d’una operació de crèdit per 1,5 milions d’euros i dues modificacions de crèdit per un import total de 389.095 euros, entre el que figura un canvi de partides entre la destinada al Concurs de Vestits de Paper i la del Saló del Llibre Infantil i Juvenil, la celebració del qual enguany s’ha cancel·lat. L’alcalde ha explicat que es tracta d’una variació en els criteris tècnics d’Intervenció del consistori que han fet variar el funcionament administratiu que es tenia fins ara.

Així mateix, el Ple també fixarà com a festes locals del municipi per al 2021 el 19 de març, festivitat de Sant Josep, i el 21 de maig per la Festa Major.