La 29ª Fira del Torró d’Agramunt acull milers de visitants i manté les vendes

L’Ajuntament i els torronaires locals asseguren que les vendes s’han mantingut tot i la situació política actual.

Com cada any, durant la Fira del Torró i la Xocolata celebrada a la localitat de l’Urgell, s’han presentat noves creacions amb l’objectiu de potenciar el consum d’aquests productes al llarg de tot l’any. Els torronaires locals asseguren que s’ha ‘esquivat’ la incertesa de la situació política actual i que les vendes s’han mantingut i, fins i tot, han crescut lleugerament en alguns casos. Alguns dels esdeveniments previstos per aquest cap de setmana a les comarques de Lleida es van suspendre a última hora. En el cas de la Fira del Torró també es va valorar cancel·lar també aquesta cita, però Agramunt va decidir mantenir-la. En aquest sentit, l’alcalde Bernat Solé ha afirmat que, malgrat els dubtes, van decidir tirar endavant la fira perquè “els petits elaboradors de torró i els petits empresaris o comerciants que s’exposen a la fira cada dia han de pujar i baixar la persiana, i els ajuntaments hem d’estat al costat de tothom independentment del que passi al país, encara que condicioni”. En aquesta línia s’ha celebrat la decisió ja que “el públic ha respost i les vendes han anat bé”.

La Fira ha comptat amb uns 80 expositors en els pavellons firals i unes 140 paradetes de productes artesanals desplegades pels carrers d’Agramunt. També s’hi van programar una vintena d’activitats, entre les quals sessions amb cuiners de renom per donar a conèixer les possibilitats gastronòmiques del torró. Entre alguns d’aquests xefs s’hi troben Joel Castanyé, del restaurant la Boscana de Bellvís, guanyador d’una estrella Michelín, o el televisiu Marc Ribes, presentador dels programes Cuines i Joc de Cartes de TV3.

D’altra banda, l’alcalde Bernat Solé explica que preparen canvis per la propera edició, la trentena, amb l’objectiu de donar més projecció al certamen i per tal que suposi un “punt d’inflexió” amb “nous incentius per gaudir de la gastronomia i de la ciutat”.