Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

FGC adquirirà un tercer tren per a la línia Lleida-la Pobla

Avatar photo

Ferrocarrils i Hife oferiran bitllets combinats de tren i bus que connectaran aquesta línia amb 47 destinacions de Tarragona, Castelló, València, Saragossa i Terol

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) adquirirà un nou tren per a la línia Lleida-la Pobla de Segur, que se sumarà als dos combois comprats per FGC i que operen a la línia des de fa més d’un any. El president de FGC, Enric Ticó, ha explicat que en les properes setmanes es donaran a conèixer més detalls com ara els terminis previstos per a l’adquisició i arribada del nou tren. Així ho ha avançat Ticó aquest dijous a Lleida durant la signatura d’un conveni de col·laboració entre FGC i l’empresa d’autobusos Hife amb l’objectiu de promoure i comercialitzar bitllets combinats que connectaran els trens de la línia Lleida-la Pobla amb diferents ciutats del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre, Aragó i del País Valencià, en concret seran fins a 47 destinacions. La voluntat es potenciar, encara més, la intermodalitat a la línia Lleida-la Pobla, de FGC, entre el tren i l’autobús per facilitar la mobilitat dels usuaris i, a la vegada, atreure’n de nous. Aquests bitllets combinats es posaran a la venda la setmana vinent i els usuaris ja en podran fer ús a partir del 12 de setembre.
Enric Ticó ha avançat que FGC està treballant per a l’adquisició d’un nou tren per a la línia Lleida-la Pobla i només ha concretat que en les properes setmanes es donaran a conèixer més detalls en relació amb la compra i arribada del nou comboi. El nou tren se sumarà d’aquesta manera als dos que ja va adquirir FGC per a aquesta línia ferroviària i que finalment van entrar en servei el 25 de juliol del 2016, després de rebre l’homologació de l’Estat perquè els nous combois poguessin operar també en el tram de la xarxa ferroviària estatal a l’estació de Lleida.

FGC i autobusos Hife connectaran la línia Lleida-la Pobla amb Tarragona, Castelló, València, Saragossa i Terol

FGC i l’empresa La Hispano de Fuente en Segures (Hife) han signat aquest dijous un conveni de col·laboració per comercialitzar bitllets combinats de tren i autobús que permetin connectar els trens de la línia Lleida-la Pobla amb diverses ciutats, tant de Catalunya com de fora, mitjançant el servei d’autobusos que ofereix Hife. El conveni pretén millorar la mobilitat dels usuaris de la línia de FGC mitjançant la coordinació del servei de trens i busos. En concret, permetrà connectar la línia Lleida-la Pobla, des de la capital del Segrià, amb fins a 47 destinacions, segons ha concretat el president de FGC, Enric Ticó.

Entre aquestes destinacions destaquen la Pineda, Salou, Cambrils, l’Hospitalet de l’Infant, Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Orpesa, Benicàssim, Castelló –des d’on es podrà connectar amb València-. Una altra línia d’autobús permetrà enllaçar amb Flix, Ascó, Móra la Nova, Móra d’Ebre, Tortosa, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar, i una altra possibilitarà la connexió de la línia de la Pobla amb Casp, Alcanyís i Terol.

FGC i Hife posaran a la venda a partir de la setmana vinent en els seus punts habituals, de la mateixa manera que a través d’internet, aquest nou bitllet combinat, promovent així la intermodalitat i ampliant les opcions de viatge dels usuaris d’ambdues empreses. Els usuaris ja podran començar a utilitzar aquest nou bitllet combinat a partir del 12 de setembre, segons ha detallat el conseller delegat d’Hife, José María Chavarría.

A més, el conveni permetrà impulsar l’oferta turística i de lleure associada a la xarxa de FGC a Lleida, que inclou productes com ara el Turistren dels Llacs i que ja compta amb un tot un seguit de bitllets combinats per gaudir dels atractius turístics de la línia Lleida-la Pobla.

Un 200% més d’usuaris a la línia Lleida-la Pobla en els sis primers mesos del 2017

Ticó ha destacat que l’impuls que FGC ha donat a la aquesta línia ferroviària, que gestiona de forma integral des del juliol del 2016, s’ha traduït en la confiança dels usuaris en el nou servei. D’aquesta manera, la línia Lleida-la Pobla ha incrementat un 200% els seus usuaris durant els sis primers mesos de l’any respecte al mateix període del 2016. En concret, entre gener i juny ha transportat 91.969 usuaris, 61.329 més que en els mateixos mesos de l’any anterior, en què van fer servir la línia 30.640 persones.

Pel que fa al servei turístic del Tren del Llacs un any més està tenint una bona ocupació, arribant al 99% a l’agost. Durant aquesta temporada ja han gaudit d’aquest servei tant en tren històric com panoràmic unes 5.300 persones. Així mateix, cal tenir en compte que un 25% dels usuaris d’aquest servei contracta alguns dels packs associats, que permeten combinar el tren amb activitats turístiques al territori. Les més demandades són les visites a les botigues-museu de Salàs de Pallars i la ruta per l’interior del nucli de la Pobla de Segur.

D’altra banda, Ticó ha destacat que durant aquest 2017 FGC té previst invertir entorn d’uns 7 milions d’euros en actuacions de millora en aquesta línia.

FGC confia que l’estació del polígon el Segre de Lleida sigui una realitat a finals del 2018

D’altra banda, Enric Ticó ha explicat que FGC segueix treballant en el projecte de la futura estació de trens que s’ubicarà al polígon industrial el Segre de Lleida. En aquest sentit, ha explicat que la voluntat és poder licitar el projecte un cop s’acabi de redactar, per tal que la nova estació de la línia Lleida-la Pobla pugui estar construïda abans que acabi el 2018. Un dels objectius d’aquesta estació és facilitar la mobilitat dels treballadors del polígon i reduir l’ús del transport privat per accedir-hi, segons ha dit el president de FGC.

FGC assegura que manté un diàleg amb la plantilla per “encaixar” les condicions dels treballadors de la línia Lleida-la Pobla

El president de FGC ha assegurat que l’empresa pública està analitzant les crítiques rebudes des de CCOO en relació amb les condicions laborals dels treballadors de la línia Lleida-la Pobla i ha dit no sentir-se preocupat per aquesta qüestió perquè “el diàleg amb la plantilla és fluid per resoldre els temes que puguin haver-hi”. Així mateix, ha deixat clar que “no s’ha donat en cap cas cap incompliment legal” per part de la companyia amb els seus treballadors, tot remarcant que s’ha creat un complement de productivitat lligat a la demanda. Ticó ha recordat que FGC va iniciar el nou model d’explotació de la línia fa poc més d’un any i s’ha mostrat convençut que “acabarem tenint un sistema de gestió per a la línia Lleida-la Pobla fet a mida”.

FGC preveu tenir llest a l’octubre el Pla estratègic per a les cinc estacions de muntanya que gestiona

Finalment, Enric Ticó ha anunciat que FGC preveu tenir enllestit al mes d’octubre per tal de poder-lo presentar el Pla estratègic que està redactant per potenciar l’activitat de les cinc estacions de muntanya que gestiona (Espot, Port Ainé, la Molina, Vall de Núria i Vallter 2000). L’objectiu d’aquest document passa per planificar noves activitats i propostes -amb la col·laboració de la iniciativa privada- per potenciar i desestacionalitzar els respectius equipaments i atreure-hi així nous visitants, ja sigui en la campanya hivernal com durant els mesos d’estiu. Durant aquest estiu, les dues estacions lleidatanes gestionades per FGC han incrementat un 13% els seus visitants, increment que sobretot s’ha notat a Port Ainé.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Traslladaran l’aparcament de Castell de Palamós per reduir l’impacte de vehicles

Notícia següent

Ballesteros sobre l’1-O: “Actuarem d’acord amb la legislació i les resolucions judicials”

Notícies relacionades