El carrer Major i la plaça de l’Ajuntament d’Aitona renovaran aquest 2021 els seus serveis i equipaments

El consistori convoca per dimecres 24 de febrer una reunió informativa oberta a tots els veïns i veïnes per a explicar els detalls del projecte i resoldre dubtes.

L’Ajuntament iniciarà l’1 de març l’arranjament del carrer Major, en el tram comprès entre els carrers Sèquia i Sant Gaietà, i de la plaça de davant de l’Ajuntament, amb l’objectiu de resoldre els dèficits en matèria de serveis i de mobilitat que presenten aquests dos espais i donar continuïtat a l’intens procés de millora de l’estat i les condicions de la via pública que està duent a terme el consistori al llarg dels darrers anys.

Aquests treballs tindran una durada aproximada de tres mesos, tenen un cost de 151.092,78€, s’executaran a través de la constructora Sorigué -empresa adjudicatària del concurs públic de licitació de l’obra-, i compten amb una subvenció del Pla de Foment Territorial del Turisme per valor de 92.484,21€. A més, és una de les principals inversions incloses en el Pressupost municipal de l’Ajuntament d’Aitona per aquest any 2021.

Actuacions al carrer Major

En el cas del carrer Major l’obra consistirà a renovar completament les xarxes de clavegueram i d’aigua potable per tal d’evitar fuites i adaptar-les a la normativa vigent. A més, també se substituiran les escomeses de tots els domicilis d’aquest vial i s’instal·laran nous hidrants contra incendis. Finalment, s’arranjarà el paviment del carrer amb noves llambordes i s’habilitaran nous punts de recollida d’aigua pluvial al centre del vial.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, recorda que “el carrer Major és el carrer més antic del nostre poble i la primera vegada que s’hi va actuar va ser entre els anys 1959 i 1960, quan es va fer la pavimentació i la substitució de les canonades d’aigua”. En aquesta línia, la batlle aitonenca defensa que “aquestes actuacions són fonamentals per tal de millorar la vila i adaptar-la a les necessitats i demandes de totes les persones que hi vivim”.