Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Nou Pla Antifrau a Tàrrega per rebre finançament de la Unió Europea

Avatar photo

Tàrrega va donar també llum verda per unanimitat al reglament que s’aplicarà al mercat de paradistes de la Fira de Teatre al Carrer

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat en sessió ordinària del Ple i per unanimitat un Pla de Mesures Antifrau que impulsarà en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea. La proposta es va acompanyar d’una declaració institucional de lluita contra el frau. Mitjançant aquesta eina, el municipi podrà rebre les ajudes europees del fons ‘Next Generation’. El pla suposarà “una millora de la infraestructura de transparència i bon govern ja existent a l’ens per tal de reforçar els mecanismes de prevenció, detecció i persecució del frau, la corrupció i els conflictes d’interès”, es diu a la declaració.

La sessió, celebrada ahir dijous al vespre, també va donar llum verda amb suport unànime a una modificació de preus públics de les Llars d’Infants La Pau i El Niu per incorporar la gratuïtat de l’escolarització del curs I2. El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya assumirà la despesa d’aquest servei aportant 1.600 euros per cada plaça d’I2. Les famílies podran accedir així de forma gratuïta a l’escolarització del tercer curs del primer cicle d’educació infantil a les llars d’infants municipals (tan sols hauran de cobrir el cost dels serveis opcionals de menjador i acollida). L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú va explicar que, una vegada finalitzat el període de preinscripció, les dues llars d’infants municipals podran cobrir igualment la demanda i que no s’haurà de recórrer al sorteig de places.

L’àrea de Finances va portar a votació del Ple altres propostes com dues modificacions de pressupost en què es destinen un total de 235.000 euros provinents del romanent de tresoreria a despeses de funcionament orgànic de l’ens. Hi van votar a favor ERC, CUP i PSC (Equip de Govern), i en contra Junts per Tàrrega. D’altra banda, es va acordar de forma unànime l’aportació econòmica anual destinada a l’EMD El Talladell, que ascendeix a 95.039 euros. Alhora es va donar compte de diferents informes com el pla d’ajust financer o el període mig de pagament a proveïdors, que en el primer trimestre de l’any 2022 se situa en 19,57 dies (el llindar legal és de 30 dies).

Tàrrega va donar també llum verda per unanimitat al reglament que s’aplicarà al mercat de paradistes de la Fira de Teatre al Carrer. La normativa regularà la reserva d’espais segons l’experiència dels paradistes, el producte d’art i artesania a la venda, l’estètica de la parada i altres criteris de qualitat. Igualment va prosperar la proposta de calendari de dies festius locals per a l’any 2023, que s’escauran el divendres 12 de maig i el divendres 8 de setembre. Alhora es va aprovar de forma definitiva l’expropiació d’una finca urbana a La Figuerosa al voltant de l’antic castell del poble. Aquest terreny tindrà usos com a espai verd i vialitat en el marc del projecte d’ampliació del carrer del Castell.

La sessió del Ple va incorporar de forma urgent a l’ordre del dia l’anunci de renúncia al càrrec de l’actual Jutgessa de Pau, Inma Martín, la qual addueix no disposar de temps necessari per prestar el servei. La renúncia es farà efectiva quan ho ratifiqui el Tribuna Superior de Justícia de Catalunya. El consistori iniciarà en breu els tràmits per nomenar la persona substituta.

D’altra banda, es va aprovar per unanimitat una moció de suport als Jutjats de Pau davant el projecte de llei tramitat per les Corts Generals que en contempla la seva supressió. El document ha estat portat a votació del Ple per Junts per Tàrrega i també ha rebut el suport d’ERC i CUP mentre que el PSC s’hi ha pronunciat en contra. La moció reivindica la tasca eficient i eficaç dels jutges i jutgesses de pau “a favor de la proximitat de la justícia al territori i a les persones en la resolució dels conflictes”. Així mateix, s’insta el govern de l’Estat i els grups parlamentaris a modificar el projecte de llei per a mantenir les actuals funcions dels Jutjats de Pau. A la moció es recorda que 898 municipis catalans compten amb Jutjat de Pau, com és el cas de Tàrrega, en el marc d’una estructura judicial competent en els àmbits civil, penal i de Registre Civil. La moció també posa l’accent en el fet que “l’eliminació dels Jutjats de Pau suposa un buidatge de les competències reconegudes a Catalunya”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Canvis a les zones d’aparcament de l’Hospitalet de l’Infant

Notícia següent

Robatori amb força d’un lladre amb més de 30 antecedents a Lleida

Notícies relacionades