PDeCAT demana denunciar el conveni amb Interior per poder millorar la seguretat de l’Horta

L'actual conveni es va signar el 1999 i té vigència il·limitada si cap de les parts no el denuncia. Un acord aprovat el passat mes de setembre ja insta a la seva revisió i actualització a les necessitats actuals

El grup municipal del PDeCAT i Unió insta l’ajuntament de Lleida a iniciar el procés de denúncia de l’actual conveni de seguretat pública i policia que mantenen el Departament d’Interior i la Paeria des del 1999, com a pas previ a la seva revisió i actualització. El grup portarà aquest prec a la comissió de l’Horta del dilluns que ve amb la intenció que serveixi per donar compliment a la proposta que ja es va aprovar al setembre de l’any passat en aquest mateix sentit.

El grup entén que les necessitats i la situació que van definir el conveni signat el 1999 han canviat amb el pas dels anys i que és necessària aquesta revisió per actualitzar el seu contingut. Amb tot, el punt 5 del conveni contempla que té vigència il·limitada, llevat que el denunciï alguna de les parts, cosa que es demana ara a través d’aquest prec. Pel vicepresident de la comissió de l’Horta, David Melé, “ja no es tracta d’una qüestió de voluntat política, sinó de compliment d’acords” i afegeix que a la comissió d’aquest dilluns “demanarem que l’ajuntament de Lleida denunciï el conveni i iniciï el procés per a aquesta revisió”.

L’actualització del conveni hauria de proporcionar els instruments necessaris per garantir la seguretat de l’Horta de Lleida, tenint en compte la seva singularitat. Melé recorda que a banda de la revisió del conveni, “també hem demanat directament al conseller de l’Interior que es destinin més agents a Lleida i a l’Horta”, en referència a la reunió mantinguda a l’octubre passat.

“Quan s’afronti la revisió del conveni de seguretat s’hauria de contemplar la possibilitat d’instal·lar càmeres de videovigilància en punts estratègics de l’Horta”, afegeix Melé, que destaca que hauria de tenir com a prioritats “garantir la seguretat, però també la intimitat i la confidencialitat”.