Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

Mollerussa organitza un taller per a joves contra l’abandonament animal

Avatar photo
La ciutat organitza els tallers d’estiu per oferir l’Estiu XL

L’Ajuntament de Mollerussa, a través de la regidoria de Joventut,  ofereix aquest estiu una nova edició del camp local de treball per a joves de 12 a 16 anys, la qual sota el títol Un voluntariat molt animal busca fomentar la participació comunitària i la sensibilització cap a l’abandonament d’animals en col·laboració amb l’entitat Adopta’m Mollerussa.  La iniciativa està pensada com un espai d’aprenentatge per dinamitzar i organitzar accions que ajudin a promoure l’adopció i el benestar dels animals que es recullen a través de l’entitat però també com un espai de lleure amb xerrades, descoberta de l’entorn i tallers diversos. 

Ho han explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; la regidora de Joventut, Raquel Pueyo, i el director de Quàlia, Lluís Nadal, els quals han presentat també les novetats de la nova oferta de Tallers d’estiu amb l’objectiu de captar de nou el públic preadolescent amb una oferta de lleure adaptada a les seves inquietuds.

Per això,  es renova el plantejament per edats i  es proposa l’Estiu XL destinat a infants des de quart de primària a primer d’ESO amb activitats de lleure específiques per fomentar l’esperit crític i treballar el cooperativisme i en un espai diferenciat com és el Pavelló Firal.  Aquesta proposta complementarà el Casalet, per a infants d’Educació Infantil, i el Casalot, per a infants de primer a tercer de primària, els quals es faran, com ve sent habitual, a l’escola Ignasi Peraire. Les tres propostes s’oferiran des del 25 de juny fins al 30 d’agost. 

Pel que fa  al camp de treball local, que és el quart que s’organitza al municipi i s’ubicarà a l’Oficina Jove,  es durà a terme de l’1 al 26 de juliol de dos quarts de 10 del matí a dos quarts de 2 del migdia i compta amb una vintena de places per setmana. La inscripció, que té un cost 20 euros per setmana, es pot fer a www.mollerussa.cat o www.lleurequalia.cat. Aquesta iniciativa se suma també a dues ofertes més de formació per a joves aquest estiu. Es tracta del curs de premonitori/a de lleure que es farà de l’1 al 4 de juliol per a joves de 15 a 17 anys, i el de monitor/a de lleure que serà del 15 al 31 de juliol per a majors de 18 anys.

Respecte a la novetat d’enguany, l’Estiu XL, la proposta se centra activitats pensades perquè els infants d’aquesta franja d’edat puguin gaudir del lleure amb jocs cooperatius, reptes grupals, dinàmiques de grup o sortides per descobrir l’entorn, sigui a peu o amb bicicleta, amb la voluntat de treballar valors com el respecte, la inclusió i la consciència ambiental.  Quant al Casalet i al Casalot, distribuïts per grups d’edat, l’eix d’animació és Anem de gira, a través del qual es busca la complicitat dels participants per treballar valors i gaudir del lleure formant part d’una banda de música imaginària que ha de combatre l’actitud hostil del Mr. Xst, qui no suporta la música. 

El preu és de 44 euros la setmana i es mantenen els descomptes del 5% en famílies nombroses o monoparentals i també per a un segon germà inscrit la mateixa setmana. L’horari és de 9 a dos quarts de 2, però es manté el servei d’acollida prèvia a partir de dos quarts de 9 sense cost addicional per a les famílies.  Les preinscripcions es poden fer a través de www.mollerussa.cat o www.lleurequalia.cat  Val a recordar que per qüestions organitzatives cal fer la inscripció com a màxim el dimecres de la setmana anterior a la que es vulgui començar l’activitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Díaz planteja les europees com un plebiscit per a Feijóo: “Vostè caduca el 9 de juny”

Notícia següent

Ingressa en un hospital i acaba detinguda després de trobar un nadó mort a l’armari

Notícies relacionades