Mollerussa se solidaritza amb el poble d’Ucraïna amb un concert benèfic el 29 d’abril amb 12 actuacions

Promogut per l’Associació 50 i + i la Colla del 70, les quals compten amb la implicació del teixit comercial i associatiu de la ciutat

El Teatre L’Amistat acollirà el pròxim 29 d’abril a partir de les 7 de la tarda un concert benèfic amb una dotzena d’actuacions i amb l’objectiu de recaptar fons per destinar-los al programa d’atenció i acollida de les persones arribades a Catalunya fugint d’Ucraïna arran del conflicte bèl·lic. L’acció solidària s’ha donat a conèixer aquest matí a l’Ajuntament per part de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la regidora d’Acció Social i Ciutadania, Anna Carné, i conjuntament amb les dues entitats promotores, l’Associació 50 i + i la Colla del 70, representades per Antonio Aranda i Rosi Maqueda, respectivament.

Solsona ha indicat que la iniciativa compta amb tot el suport i la col·laboració del consistori i ha remarcat el caràcter solidari de la ciutadania. Per la seva banda, la regidora d’Acció Social ha explicat que d’ençà que va començar la guerra a Ucraïna des del servei d’acollida municipal s’ha atès a un total de 13 persones fugides del conflicte, de les quals 9 són adultes i la resta menors.

L’entrada per assistir al concert és de 5 euros i es podrà adquirir a taquilla el mateix dia o de forma anticipada a dos establiments de la ciutat, la cafeteria Punt 14 i la pastisseria Ma. Àngels. Així mateix, també s’ha habilitat un codi QR a través del qual es podran fer donatius. Tots els diners recaptats es destinaran a la Creu Roja, organisme que presta assistència des de fa quasi vuit anys a les víctimes del conflicte bèl·lic a la regió del Donbass, a l’est d’Ucraïna.

El concert comptarà amb una dotzena d’actuacions de diferents estils musicals amb actuacions com la de la cantautora Xènia Pàez, la rumba d’El Fidel o les versions de rock de Sonotone, entre altres que s’han sumat a col·laborar en la iniciativa.

Val a recordar que Protecció Civil, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollerussa, ja van posar en marxa poc després de la invasió russa a Ucraïna una campanya solidària que va permetre recollir set tones de material com aliments, roba o estris mèdics, una campanya que va comptar amb la implicació de centres educatius, establiments comercials i empreses de la ciutat.