Mollerussa cedeix el Pavelló Firal per a la campanya de vacunació

La capital del Pla d'Urgell endureix mesures una setmana davant l'increment de contagis

L’Ajuntament de Mollerussa ha cedit el Pavelló Firal, en concret la zona del Pavelló Verd, per tal que l’ABS Pla d’Urgell pugui dur a terme amb seguretat la campanya de vacunació contra la covid-19 a majors de 80 anys, que està previst iniciar aquest dimecres amb les primeres persones ja contactades per Salut. En total, se’n beneficiaran 2.463 persones que depenen d’aquest àrea i de les quals 662 són de la ciutat.

 

La capital del Pla d’Urgell ha endurit mesures davant un increment dels casos de coronavirus la darrera setmana, ja que la RT és de l’1,50 i el risc de rebrot està a 1252. Les classes de l’Escola de Música tornen a ser telemàtiques i s’ha restringit l’ús d’instal·lacions esportives i la biblioteca.

La cessió del Pavelló Firal respon a una petició del CAP de Mollerussa per tal de descongestionar aquest equipament i dur a terme amb seguretat aquesta campanya. El fet que estigui a pocs minuts del centre de salut per si hi ha hagués qualsevol incidència i la facilitat per a la rotació de vehicles que poden estacionar a peu de porta, si és necessari, han estat raons determinants per escollir aquesta instal·lació municipal per dur a terme aquesta campanya a que preveu que duri fins a finals de març.

Per aquest motiu, l’espai ja ha estat condicionat amb dues sales d’espera diferenciades, ja que el protocol marca que cada persona ha d’estar prèviament i posteriorment a l’administració de la vacuna en repòs durant un quart d’hora. Així mateix, també s’ha equipat amb tres lliteres en una zona de recuperació per si convingués el seu ús, segons ha indicat, el responsable del dispositiu, Ramon Xinxó, que també ha dit que la previsió és que cada hora es puguin vacunar 36 persones.

Enduriment de les restriccions

L’alcalde Marc Solsona ha anunciat que des d’aquest dimarts s’aplicaran un seguit de mesures preventives per reforçar la prevenció davant l’increment de contagis a la ciutat, mesures que tindran una durada d’una setmana amb la voluntat de revisar si cal prorrogar-les una segona setmana més en funció de l’evolució. Solsona ha explicat que els indicadors, tot i que han anat a la baixa, no són bons, ja que la RT és d’1,50 i el risc de rebrot de 1352.

Entre aquestes mesures, que han estat presentades també en una reunió convocada d’urgència del Comitè Municipal d’Emergència, hi ha el retorn a les classes telemàtiques de l’alumnat de l’Escola de Música; la restricció de l’ús de les instal·lacions esportives municipals per a l’esport federat, excepte en el cas de la piscina coberta; la Biblioteca Comarcal Jaume Vila només oferirà servei de préstec amb cita prèvia i al Museu de Vestits de Paper s’ajornaran les visites escolars.

Així mateix, s’extremarà la vigilància en les zones detectades per part de la Policia Local i les educadores del Pla de Civisme com a punt de trobada habitual i les quals per la tipologia de les persones usuàries es produeix un cert relaxament en les mesures de prevenció. És el cas d’alguns espais amb instal·lacions esportives a l’aire lliure, les quals tot i que estan tancades perquè no es pot garantir la supervisió del seu ús, esdevenen punts de reunió.

També se seguiran amb els controls a comerços així com a bars i establiments de restauració perquè extremin les mesures de prevenció de cara a la clientela. Es preveu també intensificar la vigilància al mercat setmanal d’aquest dimecres i el vinent per tal de garantir el compliment de la normativa.