Mobilització històrica a Lleida per demanar la fi de la repressió policial i la dimissió d’Àngel Ros

    La jornada del 3 d’octubre va esdevenir històrica, no només per l’aturada general, sinó també per la manifestació de milers de persones indignades per les actuacions protagonitzades per els cossos de seguretat espanyols el passat 1 d’octubre.

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Sota el lema “Contra la repressió, per les llibertats” i encapçalada per més de 100 tractors, la concentració es va iniciar a les 18h a la plaça Ricard Vinyes, plena a revessar, en direcció a la delegació del Govern i finalitzant el recorregut davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida.

    Segons els Mossos d’Esquadra, unes 45.000 persones van formar part de la manifestació, la qual va aplegar gent de diferents municipis de la província així com representants de diversos partits polítics, entitats, sindicats i col·lectius. La marxa va transcórrer de manera pacífica, amb un to festiu i en alguns trams en escrupolós silenci, amb intenció de remarcar la solemnitat de les últimes manifestacions. Al llarg del recorregut van veure’s moltes estelades, senyeres, alguna bandera espanyola i moltes pancartes elaborades per els propis ciutadans amb proclames en defensa la democràcia i de denúncia a la repressió protagonitzada per la policia Nacional i la Guàrdia Civil per tal d’intentar impedir el referèndum de l’1 d’octubre. També van ser-hi presents desenes de bombers, els quals van rebre mostres d’agraïment per part dels assistents i van vetllar per evitar qualsevol incident al llarg de la concentració.  Es van sentir diferents consignes per part de la multitud, com “els carrers seran sempre nostres”, “hem votat” o demanant la dimissió del paer en cap Àngel Ros.

    Van ser recordades les declaracions de l’alcalde de Lleida en referència a les intervencions policials del passat diumenge, quan defensava la “proporcionalitat” emprada per els cossos de seguretat espanyols. Unes declaracions que van indignar a gran part de la població i que, tot i la seva rectificació posterior, l’han convertit en una de les persones més criticades en les concentracions viscudes aquests últims dies a la capital del Segrià.