Més de 50 multes han estat prescrites a 13 càrrecs electes de la Paeria

Segons informa el Comú de Lleida, les dades no van poder ser verificades perquè l’Ajuntament no els hi facilitava la feina

El Comú de Lleida ha fet públic aquest matí a la Paeria un estudi sobre multes prescrites de 13 càrrecs electes, entre els quals es troben quatre regidors actuals. Carlos González, regidor del grup, ha explicat que durant el seu estudi, de sis mesos, han trobat 57 multes prescrites de càrrecs electes. A més, hi consten 14 més que han estat donades de baixa per altres motius.

El grup d’electors han recollit, a través de la GAIP (Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat), 71 multes, del 2006 fins al 2016, de càrrecs electes que finalment no van ser cobrades. D’aquestes, 57 són multes prescrites i la resta són donades de baixa per motius diferents. 5 formacions polítiques diferents han aparegut al llistat amb multes prescrites. Les multes es troben entre 40 i 200 euros i consten per motius diversos, sobretot per zona blava i de trànsit. González ha destacat la possibilitat de trobar-se una eliminació sistemàtica de sancions, a través de prescripció, ja que en un cas es van arribar a prescriure 10 multes en 20 mesos. Aquest últim fet podria provocar encara més dubtes a la ciutadania.

El Comú de Lleida ha remarcat que no poden assegurar la verificabilitat al 100% de les dades obtingudes, ja que l’equip de govern de la Paeria no els vol facilitar la informació per poder corroborar-les. Sergi Talamonte, regidor del Comú de Lleida, afirma que l’Ajuntament de Lleida, de nou, està violant la llei de transparència, ja que els ciutadans haurien d’estar informats sobre aquest tema. El grup demana que “l’equip de govern comprovi les dades fent un seguiment del número d’expedient”.

El grup d’electors es veu limitat a causa de les diferents lleis sobre la confidencialitat de la informació, ja que, fer públic algun nom podria perjudicar a la mateixa persona. És per això que, el Comú, assegura que està treballant amb un tema de gran responsabilitat i han de vetllar perquè no surti a la llum la identitat de la persona infractora.