Unes 300 persones es concentren a Lleida contra la inhabilitació de Torra

La protesta ha començat a la plaça Paeria i després s'ha traslladat al davant de la subdelegació del govern espanyol

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Protesta contra la inhabilitació del president Torra a la plaça de la Paeria de Lleida. ACN

Unes 300 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat al davant de la subdelegació del govern espanyol a Lleida per rebutjar la inhabilitació del president del Govern, Quim Torra. La mobilització ha estat convocada per la Taula de la Democràcia i ha comptat amb una actuació dels Cantaires de Ponent.

Abans hi ha hagut una altra concentració a la plaça de la Paeria, que ha aplegat unes 200 persones seguint la crida que havia fet Òmnium Cultural i l’ANC. Allà s’han cridat consignes contra la justícia espanyola i a favor del president inhabilitat Quim Torra. Un fort desplegament policial dels Mossos d’Esquadra ha envoltat l’edifici de la subdelegació, el perímetre del qual ha tornat a estar protegit per tanques de seguretat.

A la protesta al davant de la subdelegació del govern espanyol hi ha assistit l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i bona part de l’equip de govern municipal. Els organitzadors de l’acte han preparat l’espai per poder mantenir les distàncies de seguretat i evitar contagis de covid-19. En aquest sentit, s’ha perimetrat tota la plaça de la Pau amb cinta i les persones que no han pogut entrar per seure a les cadires habilitades, s’han quedat al voltant. L’acció ha obligat a tallar el trànsit a rambla Ferran durant prop d’una hora.