Turisme de Lleida reprèn les visites guiades a la ciutat

Visites guiades com La Lleida City Tour i el Castell Templers tornen a estar obertes a la ciutadania.

Les visites guiades a la ciutat de Lleida s’han reprès aquest cap de setmana. Turisme de Lleida havia suspès el programa de visites guiades a conseqüència de les restriccions de mobilitat per la pandèmia. El programa va arrencar amb el torn del Castell templer de Gardeny el dissabte i el diumenge va prendre el relleu la Lleida City Tour.

Per una banda, La Lleida City Tour és una visita guiada pels racons més emblemàtics de la ciutat. Una ruta panoràmica a peu, que s’inicia a la part baixa i ressegueix un dels eixos comercials de vianants més llargs d’Europa, fins a coronar el Turó de la Seu Vella. El recorregut finalitza en el Turó de la Seu Vella de Lleida, on els visitants podem optar per visitar el conjunt monument, que roman obert fins a les 3 de la tarda.

D’altra banda, el Castell Templer va obrir portes a les visites guiades el dissabte al migdia. El Castell Templer de Gardeny constitueix un dels patrimonis més destacats de l’arquitectura templera aixecada a Catalunya durant la segona meitat del segle XII, tot i que entre els segles XVII i XVIII es van realitzar profundes modificacions que van alterar l’antiga fisonomia del conjunt medieval. Els edificis que s’hi poden visitar són la torre-habitació, la torre de l’homenatge i l’església romànica de Santa Maria de Gardeny. A més, la visita inclou la projecció d’un audiovisual sobre l’origen de les comunitats templeres, les regles que els regien i les particularitats de la Casa Templera de Gardeny.

Els interessats poden obtenir més informació sobre les visites guiades al telèfon 973-700319 o a infoturisme@paeria.cat.