Talarn considera injust que s’equipari el problema dels sense papers amb la collita

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn. ACN

La campanya de la fruita a Lleida està a punt de començar i això ha generat un gran atracció mediàtica. Exemple d’això ha estat un reportatge realitzat pel programa Planta Baixa de TV3 en que han entrevistat alguns dels temporers que es troben dormint al ras a la capital del Segrià aquests dies i que ha generat certa polèmica.

Alguns dels temporers han assegurat que treballen com animals i són víctimes de vexacions, insults i condicions de treball abusives. Això ha provocat que l’organització Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya hagi publicat un tuit dirigit al programa assegurant que “al sector agrari es fan les coses bé” i explicant que “cal diferenciar entre temporer i persona que ve a buscar feina”. “Portem anys oferint feina a moltes persones. No ens mereixem aquest tracte”, afegien.

El tuit de l’organització ha estat compartit pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, lamentant l’aparició de “missatges esbiaixats a l’opinió publicada sobre el dur i necessari treball del camp”. “Avui ho hem tornat veure i és del tot injust equiparar el problema de les persones que l’Estat condemna a no tenir papers amb la collita”, deia Talarn.