El projecte lleidatà ‘Radiació +++’ a la Biennal Ciutat i Ciència de Barcelona

L’objectiu és millorar el Servei d’Oncologia Radioteràpica a través de l’art, tot buscant la interacció entre artistes, pacients, ex pacients, familiars i professionals del servei

El projecte ‘Radiació +++’, que desenvolupen l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i el Centre d’Art la Panera, amb el suport de la Fundació Daniel & Nina Carasso, per millorar el Servei d’Oncologia Radioteràpica a través de l’art, és un dels temes de debat escollits en la Biennal Ciutat i Ciència, que se celebra aquest cap de setmana a Barcelona

Moisès Mira, cap de secció del Servei d’Oncologia Radioteràpica, i Roser Sanjuan, coordinadora del projecte ‘Radiació+++’ per part de La Panera participaran demà, 10 de febrer, en una taula rodona a l’Auditori de la Pedrera.

Sota el títol ‘Medicina, salut i art: formes de col·laboració per millorar la vida de les persones’, la taula rodona comptarà amb la presència d’artistes, metges i gestors de projectes que vinculen l’art i la salut. Entre altres, està prevista la presència de Carlos Amela, responsable del programa Arte Ciudadano España, de la Fundació Daniel & Nina Carasso, i Juan Alberto García, fundador i director general del projecte Música en Vena.

La Biennal Ciutat i Ciència ofereix una mirada àmplia sobre el coneixement científic i la participació ciutadana a través de 80 tallers, xerrades, exposicions i espectacles que compten amb la col·laboració d’acadèmics, investigadors, educadors i científics.

‘Radiació +++’ és un projecte de col·laboració entre l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i el Centre d’Art la Panera, amb la idea d’utilitzar l’art per millorar el Servei d’Oncologia Radioteràpica. El programa, en el qual col·laboren una desena d’artistes, compta amb el suport de la Fundació Daniel i Nina Carasso durant el període 2017-2020.

La singularitat de ‘Radiació +++’ recau en el fet que el projecte no busca només humanitzar el Servei d’Oncologia Radioteràpica. L’aspecte pioner (l’Hospital Arnau és l’únic hospital de l’Estat espanyol que l’està fent) radica en el fet de buscar la interacció entre artistes, pacients, ex pacients, familiars i professionals del servei. Tots ells treballen amb un objectiu comú: utilitzar l’art per transformar l’espai i millorar l’experiència de tota la comunitat hospitalària.

Fins ara, han participat en el programa ‘Radiació +++’ l’artista lleidatana Lara Costafreda; els integrants de Domestic Data Streamers, que han treballat disciplines pictòriques i interactives, i la il·lustradora basca Josune Urrutia.