Xpande i Xpande Digital, programes per internacionalitzar de l’empresa lleidatana

Els ajuts de la Cambra de Comerç inclouen l’assessorament a les empreses i suport econòmic per dur a terme diferents actuacions

Tot i que les exportacions de les empreses de Lleida està creixent a bon ritme, encara hi ha diferents aspectes a millorar en la internacionalització. De fet, les dades assenyalen que el 70% de les exportacions es concentren en 50 empreses de la demarcació i que bona part d’elles tenen poca relació amb entorns tecnològics o digitals. Per tal de pal·liar algunes d’aquestes mancances i potenciar l’entrada de pimes i micro-pimes lleidatanes als mercats internacionals, la Cambra de Comerç de Lleida ha publicat dos programes de suport a la internacionalització que consisteixen en assessorar a les empreses i en facilitar-los suport econòmic per a implementar les mesures que es considerin necessàries arran d’aquest assessorament.

Els programes es coneixen amb els noms d’Xpande i Xpande Digital i estan cofinançats pel Fons de Desenvolupament Regional de la UE (FEDER), el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Acció i la Cámara de Comercio d’Espanya. En aquest sentit, les empreses interessades poden contactar amb la Cambra de Comerç de Lleida que realitzarà una diagnosi de la seva possibilitat d’internacionalització, ja sigui amb la recerca de nous mercats o bé mitjançant la implementació d’eines digitals. Una vegada definit el pla de treball cada empresa disposarà d’un cofinançament del 50% fins a un pressupost màxim de 9.000 euros ( això és 4.500 euros d’ajut directe) per posar en marxa aquestes iniciatives.

El programa està adreçat a empreses amb nul·la o limitada experiència en mercats internacionals però també a aquelles que tenen interès en iniciar la seva exportació en un país concret. L’objectiu del programa Xpande i Xpande Digital se centra en que no només serveixin per obrir mercats sinó que ajudin a consolidar certa continuïtat en les vendes en aquests indrets.