Unes 800 persones surten als carrers de Lleida sota el lema “Organitzem la resistència”

Convocada per l'esquerra independentista amb motiu de la Diada, la concentració ha comptat amb un acte polític on la diputada de la CUP al Parlament, Maria Sirvent, ha afirmat que aquest Onze de Setembre suposa el "punt de partida d'una ofensiva popular per defensar tots aquells drets que ens estan sent liquidats”

Unes 800 persones han sortit al carrer aquest Onze de Setembre convocades per Arran, Endavant Ponent, el SEPC UdL i la CUP sota el lema ‘Organitzem la resistència de baix cap a dalt. Desobeïm per canviar-ho tot’. Les entitats sobiranistes i diversos moviments socials han exigit l’alliberament del “presos polítics” i el lliure retorn dels i les exiliades en una concentració iniciada a la plaça de la Paeria i que ha transitat l’Eix Comercial fins arribar a l’avinguda Blondel. Allí s’hi ha muntat un escenari on han tingut lloc l’acte polític de l’esquerra independentista de Lleida amb els parlaments de diferents entitats i moviments socials, així com de Josep Aldabó, l’home agredit mesos enrere a Lleida per portar un llaç groc. Al llarg del trajecte s’han llençat proclames per l’alliberament dels “presos polítics”, recordant l’”1 d’Octubre, ni oblit, ni perdó” i d’altres favorables a la “desobediència” com a l’única via per assolir la independència dels Països Catalans.

Entre els ponents d’aquest acte polític reivindicatiu s’hi trobava la diputada de la CUP al Parlament, Maria Sirvent. Aquesta considera que la Diada d’enguany suposa l’inici d’un “procés de construcció nacional basat en l’exercici del dret a l’autodeterminació”, que deixi de banda el permís de l’Estat i sigui dirigit per la societat catalana. Afirma que aquest Onze de Setembre suposa el “punt de partida d’una ofensiva popular per defensar tots aquells drets que ens estan sent liquidats”. També carrega contra el Govern per “no haver respost a la voluntat popular” de fer efectiu el mandat de l’1-O, una crítica extensible a diverses entitats que “no estan a l’altura”.

D’altra banda, en l’acte polític també han intervingut diferents representants del SEPC, d’Arran i de la CUP. Per la seva part, l’home agredit el passat mes de juny per portar un llaç groc, Josep Aldabó, ha fet una crida a no caure en les “provocacions” de grups d’extrema dreta.