Una família reclama el seu pis a un fons voltor que el va comprar per 6.000 euros

L'últim propietari va comprar el pis per 6.000 euros i la família es va assabentar després que aquest presentés una denúncia l'any 2017

Fotografia de la família amb membres de la PAH Lleida abans d'entrar al judici, Foto: Roger Blazquez

Aquest matí s’ha celebrat un judici per suposada usurpació en el qual el demandant demana un pis on des de l’any 1971 està vivint una dona de 73 anys, i incapacitada per malaltia mental des del 2015, que abans compartia amb el seu exmarit.

El matrimoni, segons apunta la filla i tutora legal, havia comprat el pis, situat al barri de Balàfia, l’any 1971. Anys després, es van separar i la sentència del judici per separació donava la propietat al pare de la família i la custòdia dels 5 fills, tot i que matissa que mai se’n va fer càrrec.

La filla de la demandada afirma que no va ser fins al 2017, moment en què els va arribar una denúncia de l’actual propietari, quan es van assabentar que el pis no era propietat del seu pare, tal com havien suposat durant aquests anys, i que havia estat en propietat de 3 persones diferents des de l’any 1987. L’últim propietari és un fons voltor que va comprar el pis per 6.000 euros.

El judici se celebra avui després d’haver-se ajornat des del juny per intentar arribar a un acord. La família demanarà que el pis quedi en propietat, ja que fa més de 40 anys que hi està vivint, o bé, demanaran el dret a retracte. La tutora legal de la demandada també argumenta que no poden pagar un lloguer, ja que la dona cobra una pensió no retributiva.