Un detingut a Lleida per assaltar i robar persones d’edat avançada als ascensors dels edificis

Els Mossos d'Esquadra l'acusen de dos robatoris amb violència i l'home té 17 antecedents policials per delictes de la mateixa tipologia

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat dijous un home, de 48 anys, veí de Lleida i de nacionalitat algeriana, com a presumpte autor de dos robatoris amb violència i intimidació. Els investigadors van aconseguir identificar a l’assaltant, amb antecedents per robatoris comesos amb el mateix modus operandi. En totes les ocasions assaltava a les víctimes, persones d’edat avançada, quan tornaven a casa carregats després de comprar. Aprofitava per accedir a ells a l’edifici amb l’excusa d’ajudar-los per obrir la porta o portar-los-hi les bosses. Un cop dins de la finca, els furtava els objectes de valor o els robava violentament. El detingut, amb 17 antecedents i molts d’ells de la mateixa tipologia, passa aquest divendres davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.
Segons informa el cos policial, a principis de setembre van rebre la denúncia d’un assalt violent a una senyora d’edat avançada. Quan la víctima, de 70 anys, va obrir la porta d’un edifici al carrer Vallcalent de Lleida, un home va aprofitar per entrar amb ella al portal. Quan van arribar a l’ascensor, el lladre li va estrebar violentament la bossa de mà i va fugir ràpidament.

Posteriorment, el 19 d’octubre es va produir un altre robatori molt similar al carrer Corts Catalanes. En aquest cas, segons informen els agents, el lladre va entrar a l’ascensor de l’edifici amb un home de 84 anys. Tot seguit, el va empènyer i li va sostreure el telèfon i la cartera.

Finalment, el passat dimecres els Mossos van rebre informació d’un incident molt similar, novament al carrer Vallcalent. En aquesta ocasió, la víctima va desconfiar de la persona que havia entrat amb ell a la finca i va tancar ràpidament la porta de l’ascensor sense que pogués accedir el lladre. La investigació ha finalitzat aquest dijous amb la detenció, al carrer Humbert Torres de Lleida, del presumpte autor.

Per evitar aquesta mena de robatoris els Mossos d’Esquadra recomanen desconfiar d’ajudes desinteressades de desconeguts, evitar facilitar l’entrada de desconeguts a l’interior dels edificis, no fer ostentació d’objectes de valor, anar acompanyats de persones de confiança al retirar diners d’oficines bancàries i malfiar de persones que ens segueixin.