Trobada final del projecte europeu “Growing Together” a l’octubre a Lleida

El projecte, liderat a la ciutat per la Paeria i l’Escola Balàfia, està en l’última fase

0
346

“Growing Together” (Creixent junts) promou la inclusió de les famílies migrades amb accions educatives i comunitàries per apoderar-les en el seu dia a dia. S’ha treballat en la implicació parental en l’educació, ja que és un aspecte que incideix positivament en el desenvolupament dels fills i les filles. Algunes de les activitats que s’han fet en aquests dos anys han estat el contacontes del món, amb relats originaris de les famílies participants, que es va fer a l’escola i a la Biblioteca Pública; la parada solidària al mercadet de Nadal que va destinar els diners recaptats a joguines per a l’escola; tallers diversos -com de manipuladors d’aliments a l’IMO-,o visites culturals i a esdeveniments a la ciutat –equipaments de la ciutat, Municipàlia, etc.-.

A Lleida, hi han pres part una trentena de famílies de l’Escola Balàfia. A més, ha comptat amb la participació de les principals entitats de persones migrades de la ciutat i que representen la multiculturalitat del centre, amb més de 20 nacionalitats diferents. Alhora, s’han convidat diferents entitats d’infants i adolescents del barri, associacions de veïns, comerciants, salut, el pla educatiu d’entorn, etc. El propòsit ha estat crear un grup motor que dinamitzés accions de tipus comunitari amb representació d’aquests col·lectius.

El projecte subvencionat per Erasmus+ és pioner a l’Estat en la línia “Adult Education Strategic Partnerships”, una vessant que pretén millorar la participació de les famílies mitjançant estratègies d’educació en adults i activitats comunitàries, treballant des de la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques.

El 24 i 25 d’octubre es farà també un trobada a la localitat portuguesa d’Odemira per fer el tancament del projecte.

 

FER UN COMENTARI