Sada acomiadarà 260 treballadors pel tancament de l’escorxador de Lleida

Logotip Grup Sada. Foto: Cedida

La direcció de l’escorxador avícola Sada, propietat del grup holandès d’inversions SHV, va anunciar aquest dilluns al comitè d’empresa el tancament de la planta lleidatana i la presentació d’un expedient de regulació d’ocupació d’extinció per a la totalitat dels 260 treballadors que formen part de l’empresa.

Segons els representants dels treballadors, l’empresa al·lega pèrdues durant els darrers anys a l’escorxador mentre que des del comitè d’empresa les atribueixen a la gestió de la direcció i a la voluntat de poder vendre les instal·lacions sense treballadors. Aquest dimarts, el comitè ha convocat diferents assemblees per informar els treballadors de la situació i mirar de planificar un seguit de mobilitzacions i negociacions per poder arribar un acord que eviti el tancament de la planta i l’acomiadament dels treballadors.

Juan Noguero, president del comitè d’empresa i afiliat a CCOO, ha valorat molt negativament de l’empresa perquè “afecta 260 famílies de forma directa i, altres, indirectament”. Noguero, atribueix les pèrdues a una mala gestió, ja que afirma que “s’han deixat perdre clients durant aquests anys”.

Sada és una de les empreses històriques de Lleida amb més de 70 anys d’història. Des del 2008 va passar a mans de la multinacional holandesa Nutreco, i posteriorment, a la multinacional, també holandesa, SHV, l’any 2015.