Quim Torra participa en la celebració del 25è aniversari del Consell Social de la UdL 

El cap de l’Executiu ha presidit l’acte commemoratiu del 25è aniversari del Consell Social de la Universitat de Lleida

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquesta tarda que “és un objectiu compartit per tots” que “la Universitat compleixi la seva funció social, acadèmica, de formació i de transformació”.
Així ho ha dit en l’acte de commemoració del 25è aniversari del Consell Social de la Universitat de Lleida (UdL), on ha posat en valor la “funció transcendent” que tenen aquests òrgans i ha defensat que aquesta “hauria d’anar a més amb un sistema de governança més flexible i una plena autonomia, tal i com desitgem”.
“Compromís social, millora de la vida universitària, pont on es construeix el diàleg entre universitat, societat i empresa, i reforç dels vincles entre sector públic, universitat, societat civil i sector productiu, han estat el pal de paller d’aquest quart de segle de vida d’aquesta institució”, ha remarcat Torra. I ha destacat especialment “la funció de transparència i supervisió molt necessària”que duen a terme els Consells.
En presència del president del Consell Social de la UdL, Delfí Robinat, i del rector de la universitat lleidatana, Roberto Fernández, el cap de l’Executiu ha aprofitat el seu parlament per reivindicar que l’actual mapa universitari “és una autèntica estructura d’Estat” i una “palanca formidable pel país”.
Des d’aquest punt de vista, la UdL, ha dit, pot estar orgullosa “d’haver aconseguit tenir uns estudis en diferents àmbits de referència i molt vinculats al vostre teixit productiu i econòmic”, així com “l’expansió territorial” dels darrers anys. “Haver aconseguit una universitat amb un alt nivell d’excel·lència, reconeixement i projecció és un motiu de gran satisfacció, a la vegada que té molt de mèrit”, ha reblat.
Per últim, el president ha destacat l’impuls del Pacte Nacional per la Societat del Coneixement com a eina per “treballar en la línia de futur que necessitem i pel país que necessitem”. I ha alertat que, tot i que la base és sòlida, “no hem de conformar-nos i hem de ser capaços de generar aquesta dinàmica entre universitats, recerca, societat i teixit productiu, per liderar la societat del coneixement”. “Tenim el deure de fixar-nos aquesta ambició i tenim la capacitat de fer-ho”, ha conclòs.