Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

Presó pel raper lleidatà Pablo Hasel per agredir a un periodista de TV3 a la UdL

Avatar photo
 La fiscalia de Lleida demana un any de presó pel raper lleidatà Pau Rivadulla, conegut artísticament com a Pablo Hasel, per un delicte de lesions. L’acusa d’haver agredit a un periodista de TV3 el 2 de juny de 2016, durant una tancada de joves al despatx del rector de la Universitat de Lleida (UdL) i sol·licita també per aquests fets una indemnització de 19.950 per, segons argumenta, els danys físics i el síndrome posttraumàtic causat a la víctima, que va trigar en curar 372 dies, 45 dels quals impeditius. El ministeri públic també considera Hasel i tres persones més responsables d’un delicte de coaccions per haver insultat el mateix periodista durant els fets i sol·licita que se’ls imposi una multa de 10.800 euros. Segons la fiscalia el van empènyer i li van dir expressions com “com no paris de gravar et rebentaré la càmera”, “pallasso” o “basurilla”.

Només Hasel té antecedents penals ja que va ser condemnat per l’Audiència Nacional a dos anys de presó per un delicte d’enaltiment del terrorisme per cançons de suport a els GRAPO o ETA, entre d’altres. La condemna va ser ratificada pel Tribunal Suprem el març del 2015. Hasel també va ser condemnat per penal 3 de Lleida a una multa de 540 euros per un delicte lleu de falta de respecte a l’autoritat. La sentència, confirmada per l’Audiència de Lleida, considerava provat que va publicar la cançó ‘Menti-Ros’ a Youtube el 5 de desembre del 2014 “amb ànim de menyscabar la dignitat de l’alcalde”.

Ara, la fiscalia l’acusa de lesions i coaccions per uns fets van tenir lloc el 2 de juny de 2016 quan els mitjans de comunicació van intentar cobrir una protesta de treballadors i professors contra l’ocupació del despatx del rector per part d’estudiants i joves i hi va haver un enfrontament amb alguns periodistes que estaven cobrint la notícia que van rebre empentes i se’ls va llençar líquids. Després dels fets ocorreguts al despatx del rector de la UdL dos redactors de TV3 van presentar una denúncia a la policia per agressions ja que segons es podia veure en diverses imatges enregistrades per altres mitjans i també per telèfons mòbils, se’ls va impedir gravar la protesta cobrint-los amb jaquetes i també fent-los empentes per fer-los fora del lloc. Un altre periodista, un fotògraf del diari Segre, va rebre una empenta i va caure al damunt d’una taula del despatx del rector. Posteriorment se li va ruixar el clatell amb vinagre. També TV3 va denunciar danys a la seva seu a Lleida, que va aparèixer amb pintades i vidres trencats dies després.

Els fets van tenir lloc després d’una roda de premsa que va convocar l’Assemblea de Lletres de la UdL, que ja feia uns dies que s’havia desmarcat de l’ocupació del despatx del rector. Mentre aquesta s’estava desenvolupant en una aula de l’edifici on també hi van prendre part alguns dels joves que feien la tancada, aprofitant que el despatx havia quedat parcialment buit, treballadors del centre i professors van anar-hi per demanar el seu desallotjament. Va ser llavors, quan la premsa va intentar enregistrar i seguir gràficament aquesta protesta, que els estudiants i joves van increpar els periodistes perquè no volien que els gravessin.

Al matí següent, la façana de la delegació de TV3 a Lleida i també la del diari Segre van aparèixer empastifades amb ous trencats que portaven guix a dins. Dies després, la delegació de TV3 va tornar a ser víctima d’un atac però en aquesta ocasió s’hi van llençar rocs que van trencar els vidres i també hi van pintar les paraules ‘manipuladors’.

L’ocupació del despatx del rector de la UdL va començar el 17 de maig de 2016 arrel d’una protesta convocada per l’Assemblea de Lletres que pretenia denunciar la presència policial al Rectorat mentre feia classes la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, a la llicenciatura de Comunicació Audiovisual i Periodisme. La policia l’escortava des que a mitjan d’abril un altre grup de persones van fer-li un escarni durant una classe per protestar per la política del PP en la gestió de la crisi dels refugiats. Després d’esgotar diferents vies de diàleg entre el rectorat i els ocupants, la tancada es va acabar el 9 de juny de 2016, quan un important desplegament policial dels mossos va accedir al Rectorat però ja no hi va trobar ningú perquè estudiants i joves havien marxat unes hores abans.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Una multinacional tecnològica s’instal·la al Parc Científic de Lleida

Notícia següent

L’home que va patir un infart l’1-O -a Lleida- serà donat d’alta aquest dimarts

Notícies relacionades