Millora de l’enllumenat als carrers Pi i Margall i Alfred Perenya

Vista del carrer Alfred Perenya amb el nou enllumenat. AJUNTAMENT DE LLEIDA

L’Ajuntament de Lleida ha impulsat la millora de l’enllumenat als carrers Pi i Margall i Alfred Perenya, amb l’objectiu de dotar-los de més llum i millorar la sensació de seguretat del veïnat. El que hi havia fins ara era insuficient per a aquests carrers, ja que tant a la primavera com a l’estiu els arbres hi feien força ombra i impedien la correcta il·luminació de les lluminàries.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha visitat l’espai per comprovar in situ les millores, acompanyat per la regidora de barri, Marta Gispert, i ha destacat que la Paeria treballarà per garantir que tots els barris disposin d’un enllumenat adequat, dins dels límits que marquen les normatives de contaminació lumínica. “Aquesta actuació era una demanda del veïnat que calia atendre, perquè gaudir d’un enllumenat adequat és important perquè tothom pugui passejar pel barri amb tranquil·litat”, ha explicat.

L’actuació ha abastat el carrer Pi i Margall, entre la plaça Mossèn Cinto Verdaguer i la plaça del Treball, i el carrer Alfred Perenya, des de Pi i Margall fins al carrer Pallars.

Al carrer Alfred Perenya s’han mantingut els cinc punts de llum que hi ha al costat dels arbres, mentre que s’han renovat tots els de l’altra banda, amb 10 nous punts de llum amb projectors. A Pi i Margall s’han mantingut els 14 punts de llum existents, però amb noves lluminàries. Tots compten amb tecnologia LED.

A més de la renovació dels punts de llum, s’ha incorporat una novetat tecnològica de telegestió de l’enllumenat, com a prova pilot. Permet controlar les lluminàries des del mòbil a través de tecnologia sense fils Bluetooth. Si la prova funciona adequadament, es podrà valorar la seva implantació en altres punts de la ciutat.

Aquesta obra forma part del pla de barris de Portal de Magdalena-Noguerola, que acaba de concloure. El seu pressupost ha estat de 44.791,71 €, IVA inclòs.