Lleida participa en el grup temàtic sobre segregació escolar de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores

Avui i demà es fa un curs a Vitoria-Gasteiz per proposar eines que afrontin aquest fenomen i facilitar polítiques educatives com a factors d’inclusió

Lleida participa en el curs d’estiu “Ciutat Educadora: Ajuntaments i models d’intervenció davant la segregació escolar”, de la Universitat del País Basc, que té lloc avui i demà al Palau de Congressos Europa de Vitoria-Gasteiz. La regidora d’Educació, Sandra Castro, ha assistit a la doble jornada com a ciutat integrant del grup temàtic sobre segregació escolar, en el marc de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE). Hi ha anat amb els caps de secció de la Regidoria, Joan Ballester i Jaume Mor. El curs incideix en la relació d’aquesta temàtica especifica i el nivell socioeducatiu i cultural, així com la anàlisis dels diferents models d’intervenció.

La xarxa temàtica intenta definir la manera en què les ciutats poden ajudar a pal·liar les conseqüències lligades al fenomen de la segregació escolar. Els objectius són facilitar que les polítiques educatives municipals es converteixen en factors d’inclusió, alhora que proposar i analitzar diferents models d’intervenció educativa que facilitin als governs locals reduir el nivell de segregació escolar i els efectes nocius que se’n deriven.

Vitoria-Gasteiz és la ciutat coordinadora de la xarxa, integrada per 25 ciutats, entre les quals Lleida: Alcoi, Barakaldo, Barcelona, Bilbao, Ciudad Real, El Prat de Llobregat, Getafe, Girona, Granollers, Ibi, L’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Móstoles, Pamplona, Paterna, Rivas Vaciamadrid, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Terrassa, Tomelloso, Valencia.

Els representants dels municipis que integren aquest grup de treball, dins la Xarxa Estatal RECE, s’han reunit també aquesta tarda per tractar, entre altres punts, l’elaboració d’una guia per afrontar la segregació escolar des de la intervenció municipal.