Lleida incrementarà les zones 20 i 30 de la ciutat

El Paer en Cap, Fèlix Larrosa, ha valorat positivament la reunió mantinguda aquest migdia amb els representants de l’Associació de Vehicles de Mobilitat Personal de Lleida, amb els que s’ha parlat de l’aplicació de l’article 59 del text de l’ordenança municipal de mobilitat aprovat recentment. Els usuaris de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal li han traslladat a l’ alcalde que la seva voluntat no és transitar per les voreres i que estan a favor de la regulació dels espais. En aquest sentit, han sol·licitat poder circular per carrers d’un únic sentit o per vies de doble sentit però només amb un carril per banda, en tot cas amb els elements de seguretat i de senyalització necessaris.

Desplegament de zones 20 i 30 al Centre Històric, al Secà de Sant Pere i més punts de la ciutat

L’alcalde de Lleida ha explicat que el compromís de la Paeria és treballar per un model de ciutat amable amb tots els col·lectius (usuaris de transport urbà col·lectiu, mobilitat de caràcter personal, les bicicletes i en aquest sentit ha anunciat) i adaptada als reptes de futur i ha avançant el compromís de seguir ampliant les zones 20 i 30 a la ciutat : “Precisament divendres tenim una reunió per acabar de definir el pla de desplegament de les zones 20 i 30, una primera zona que implantarem és el Centre Històric i la segona el nucli del Secà, però n’hi haurà més”.

El Paer en Cap ha recordat també que s’ està treballant intensament per obrir la connexió de carril bici a l’Avinguda de Catalunya, que permetrà que tant bicicletes com aquests vehicles puguin circular pel centre de la ciutat: “Anirem fent una ciutat amable per a tothom amb els principis de seguretat i sobretot, transversalitat, i multimodalitat en la mobilitat” .

Fruit de la trobada d’avui s’ha programat una reunió entre els usuaris dels vehicles i els tècnics d’Urbanisme i de la Guàrdia Urbana per concretar els punts de l’ordenança que es podrien posar en comú i les fases en què e podran anar incrementar mesures. Just avui, la modificació de l’article de l’ordenança de mobilitat referent als vehicles de mobilitat personal, ha entrat en fase d’ informació pública.

El Ple de l’Ajuntament de Lleida va aprovar en el ple del passat 26 d’octubre la modificació de l’article 59 del text de l’ordenança municipal de circulació de vianants i vehicles de Lleida, que inclou vehicles de mobilitat personal i cicles de més de dues rodes (moguts per força muscular o energia elèctrica), com patinets, segways o bicis a motor, cada cop més freqüents a la ciutat. L’objectiu d’aquest canvi ha estat incrementar la seguretat dels vianants, amb l’ordenació dels diferents elements de mobilitat, donat que cada cop hi ha més inquietuds per part de la ciutadania al respecte.