Lleida amplia els allotjaments d’urgència per a les persones sense llar per les baixes temperatures

Fins a 107 persones han dormit aquesta nit a l'alberg municipal, la Panera i l'Espai Zero, per fer front als tres graus sota zero

0
205
El Pont Vell de Lleida, cobert per la boira, a les 9 del matí del 9 de gener de 2019
Circ Raluy Legacy 728×90

L’Ajuntament de Lleida ha ampliat els allotjaments d’urgència per a persones sense sostre davant les baixes temperatures que s’han començat a registrar aquests dies a la ciutat i les previsions de més davallades fins a finals d’aquesta setmana. La nit d’aquest dimecres, en què s’ha arribat als tres graus negatius, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, fins a 107 persones han dormit en els tres espais que la Paeria ha habilitat enguany. A l’alberg Jericó han dormit 94 persones, a l’Espai Zero, 4 i a la Panera, 9.

L’espai de la Panera s’ha estrenat aquesta nit i se seguirà habilitant com a allotjament d’emergència mentre sigui necessari quan l’alberg sigui ple. Durant el dia funciona com a menjador social municipal i a la nit s’hi han instal·lat hamaques i mantes. Té capacitat per a 20 persones, ampliable fins a 30.

Des de la Paeria informen que l’allotjament hivernal d’urgència es va iniciar el 7 de novembre i el projecte iglú el 28 de novembre. Durant aquests 61 dies s’han registrat 2.274 allotjaments en total de 258 persones. La mitjana diària d’allotjaments, doncs, ha estat de 37 persones.

FER UN COMENTARI