L’estudiantat de la UdL, solidari amb La Marató

Esmorzars populars, torneig de videojocs i un cinefòrum al programa

Més d’una cinquantena d’alumnes de tots els campus de la Universitat de Lleida (UdL) participen com a voluntàries i voluntaris en les activitats que ha organitzat el Consell de l’Estudiantat en suport a La Marató de TV3, que enguany està dedicada al càncer.

Aquest és el vuitè any que l’estudiantat de la UdL hi col·labora, no només per conscienciar la població sobre la la malaltia i la importància d’investigar-la, sinó també recaptar de fons. El Consell ha redactat un protocol que hauran de seguir les persones voluntàries per assegurar una bona gestió dels diners que es recullin i que fins ara són prop de 200 euros.

Els diferents campus universitaris acullen des d’ahir, i fins divendres, de forma rotatòria esmorzars populars amb coca donada per pastisseries lleidatanes. Ahir van ser a Cappont, avui al Rectorat, demà s’instal·laran al campus d’agrònoms, on també hi haurà un dinar popular a 5 euros, i divendres al de ciències de la salut.

Dimecres a la tarda, alumnat d’Infermeria i Fisioteràpia informarà, entre les 16.30h i les 19.30h a la Plaça Víctor Siurana sobre els factors que influeixen en l’aparició del càncer i sobre hàbits saludables per prevenir-lo amb una dinàmica participativa.

Les activitats finalitzaran divendres amb un cinefòrum a l’Aula Magna del campus de Ciències de la Salut. Abans, el dijous, de 3 a 6 de la tarda, l’Escola Politècnica Superior Dijous acollirà un torneig de videojocs de futbol i estratègia, bingo i futbolí.

El Saló Víctor Siurana tornarà a ser diumenge, 16 de desembre, una de les seus telefòniques on les persones voluntàries atendran les trucades que vulguin fer donacions per La Marató.