L’alcalde Àngel Ros dóna la sortida a la Volta Ciclista Internacional de Lleida

Els 120 ciclistes inscrits recorreran 400 quilòmetres i diversos ports de muntanya en tres etapes, per finalitzar diumenge al Turó de la Seu Vella

L’alcalde Àngel Ros ha donat aquesta tarda el tret de sortida a la 61a edició de la Volta Ciclista Internacional de Lleida, la més participativa de la seva història, que ha començat a rodar a l’avinguda Francesc Macià, en la primera de les tres etapes de la ronda, que durà fins a Tremp als 120 esportistes inscrits en 20 equips.

La Volta, que finalitzarà diumenge a la Seu Vella, després de recórrer 400 quilòmetres i superar diversos ports de muntanya, ha presentat els equips participants, tres d’ells d’Holanda, Portugal i Andorra, en un acte que ha tingut a la plaça Paeria, minuts abans d’iniciar-se oficialment la cursa, i al qual han assistit l’alcalde; la regidora d’Esports, Montse Parra, i el director de la Volta, Sergi Escobar.

La prova, puntuable pel rànquing nacional i reservada a les categories elit i sub-23, va ser recuperada l’any 2014, després de 6 anys de no celebrar-se, mercès a la política del govern municipal d’impulsar l’esport en totes les seves vessant i treballar per fer de Lleida escenari de les competicions esportives més importants a escala internacional, segons ha assenyalat l’alcalde.

Àngel Ros també ha destacat l’atractivitat que té aquesta cita esportiva, pel recorregut que fa entre la plana i la muntanya, i el fet que promociona la pràctica del ciclisme alhora que projecta les terres de Lleida. En aquest sentit, ha valorat també l’arribada del darrer dia, que un any més es fa al conjunt monumental de la Seu Vella, prèvia pujada pel carrer Cavallers, que ja és un “clàssic”.

El paer en cap ha posat en relleu l’esforç dels agents implicats i també el que ja s’ha fet per recuperar-la, ja que l’Ajuntament de Lleida és el primer patrocinador de la cursa que organitzen el club Esportiu Speed Republik i la Federació Catalana de Ciclisme.

La 61 Volta a Lleida consta de 3 etapes: Dia 8: Lleida-Tremp, de 131 km; Dia 9: Tremp-Tremp, de 164 km, i Dia 10: Lleida- Seu Vella, amb 104 km. Aquesta darrera etapa que promet espectacle i emoció fins al darrer moment, ja que la pujada fins al Turó de la Seu ha estat en els darrers anys determinant per la classificació final, ja que el podi s’ha decidit en els darrers metres de l’ascensió.

Entre els 20 equips participants, quatre més que l’any 2017, figuren els més rellevants de la categoria. D’aquesta manera, trobem el càntabre Gomur Liébana, el madrileny Esteve PC Eduardo Chozas, el Gsport Valencia Esport Wolfbike, el Corvi-Totnet de Terrassa, el navarrès Quick Step Telco’m Gimex, el castellonenc Ulbsports Natural Greatness, els combinats del País Basc Lizarte i Ampo, l’alacantí Mútua de Levante-Ginesta, els tarragonins del Controlpack- Sixs Badia i el Compack (en aquest darrer competeix el lleidatà Arnau Solé), el Portet Instal·lacions Goufone de Vic i el murcià Pemoy.

Els darrers guanyadors de la Volta Ciclista Internacional de Lleida han estat Nicolas Sessler (2017), Òscar Linares (2016), Artem Samolenkow (2015) i Adrià Moreno (2014).