L’Ajuntament de Lleida participarà en la creació d’una xarxa de municipis per a la gestió pública de l’habitatge

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte s’ha reunit avui amb la tinent d’alcalde d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucia Martin i la regidora d’ Urbanisme de Mataró, Sarai Martínez, per intercanviar experiències en matèria de gestió de pisos de gestió municipal

El tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de Lleida, Sergi Talamonte, ha mantingut una trobada avui amb la tinent d’alcalde d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucia Martin, i la regidora d’ Urbanisme de Mataró, Sarai Martínez, per intercanviar experiències en matèria de gestió d’habitatge públic. Fruit d’aquesta primera trobada, el tinent d’alcalde Sergi Talamonte ha explicat que des de Lleida, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i Mataró, s’impulsarà una xarxa de municipis per a la gestió pública de l’habitatge amb l’ objectiu de “col·laborar i demanar a la Generalitat la implementació de polítiques d’habitatge que ofereixin eines de gestió per als municipis i que facilitin, des del punt de vista legislatiu, que es pugui captar habitatge públic”.

Una de les qüestions que s’han posat sobre la taula i que es treballarà en endavant des de l’Ajuntament de Lleida és la necessitat de desestigmatitzar el fet de ser usuari o usuària d’un habitatge públic, accedir a un lloguer social o a un recurs d’emergència. En aquest sentit, el tinent d’alcalde Sergi Talamonte ha explicat que es treballarà “en la línia que s’ha fet en diferents països europeus i també a Barcelona amb resultats d’èxit, per generar la sensació de pertinença a una comunitat per part de les famílies que esdevenen usuaris d’habitatge públic. De la mateixa manera que es té sensació d’estima per l’espai públic, també ho ha de ser esdevenir partícip d’un recurs públic i accedir al parc públic d’habitatge. És un dels grans temes: com aconseguir que una família que prové dels serveis socials s’integri en una comunitat de veïns i aporti valor afegit, hi ha experiències comunitàries que han funcionat molt bé en aquest sentit”. Tall de veu tinent d’alcalde Sergi Talamonte

En la trobada també s’han abordat les diferents estratègies de captació d’habitatge públic que han seguit les administracions participants en la trobada i s’han emplaçat a continuar treballant plegats per avançar en la millora d’aquestes polítiques.

A la trobada també hi han assistit els tècnics/ques de les àrees d’habitatge dels ajuntaments de Lleida, Barcelona i Mataró.