L’Ajuntament de Lleida i ACNUR enforteixen relacions

El tinent d’alcalde Joan Gómez rep la directora del comitè català per als refugiats a Catalunya, Elena Rodríguez

0
527

El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha rebut aquest matí a la directora del Comitè Català de l’ACNUR a Catalunya, Elena Rodríguez, i el delegat d’aquesta associació a la ciutat de Lleida, Xavier Miranda, amb la finalitat de conèixer-se i estretir relacions.

El Comitè català per als refugiats, Catalunya amb ACNUR, és una Associació creada l’any 2001 amb l´objectiu de donar suport a l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), al territori català. Ho fa mitjançant accions de sensibilització i d’educació per al desenvolupament, com també amb la captació de fons públics i privats per ajudar a finançar els projectes que l´ACNUR desenvolupa arreu del món. És una entitat adherida al Comitè espanyol de l’ACNUR, i compta amb la participació d’una àmplia representació de la societat catalana, tant des del camp institucional com des del civil.

Des de la seva creació el 1951, l’ACNUR ha ajudat milions de persones a reprendre les seves vides. Avui, més de 7.000 treballadors a més de 125 països segueixen donant suport a aproximadament 43 milions de beneficiaris. Aquesta tasca ha estat mereixedora de reconeixements com el Premi Nobel de la Pau dels anys 1954 i 1981, així com el Premi Príncep d’Astúries de la Cooperació l’any 1991.

El Comitè Català de l’ACNUR compta, per al seu desenvolupament i enfortiment, amb la participació d’una àmplia representació de la societat catalana, tant des del camp institucional com des del civil. Té més de 40.000 socis a Catalunya i compta amb la col·laboració de les Administracions Públiques catalanes així com la implicació de diverses empreses, fundacions i entitats.

FER UN COMENTARI