La Universitat de Lleida automatitza el préstec de dispositius electrònics

Avatar photo

La Biblioteca Jaume Porta de Cappont posa en marxa el servei amb portàtils, tauletes i auriculars

La directora en funcions de la Biblioteca Jaume Porta de la UdL, Teresa Solsona, amb el rector Jaume Puy i el vicerector Narciso Pastor, presentant l’automatització del préstec de dispositius electrònics, el 26 de novembre del 2019

Els usuaris de les biblioteques de la Universitat de Lleida (UdL) poden autogestionar-se, des d’aquest dimarts, el préstec de portàtils, tauletes i auriculars, si acudeixen a la Biblioteca Jaume Porta, al Campus 1 d’octubre de Cappont. Aquest servei, pioner a les biblioteques universitàries catalanes pel que fa a dispositius electrònics, permet demanar en préstec i retornar sense passar pel taulell de la biblioteca algun dels quinze ordinadors, nou tauletes i cinc auriculars disponibles. La UdL ha invertit 18.000 euros en la posada en marxa d’aquest servei que, en un futur, podria instal·lar-se a les biblioteques de la resta de campus. Durant el 2018, la universitat lleidatana va gestionar 18.382 préstecs de dispositius electrònics, el que es coneix com a tecnopréstec.

Amb el carnet, o mitjançant l’aplicació mòbil de la UdL, l’aparell identifica la persona, li serveix el dispositiu seleccionat, l’informa de la durada del préstec (4 hores màxim) i de l’hora de devolució, segons ha explicat la directora en funcions de la Biblioteca Jaume Porta, Teresa Solsona, durant la demostració del funcionament d’aquest servei. La resta de dispositius tecnològics com ara bateries externes, videocàmeres, lectors de llibres electrònics, memòries usb, calculadores, ratolins o carregadors, poden sol·licitar-se amb el préstec ordinari a totes les biblioteques de la UdL.

El vicerector d’Infraestructures de la Universitat de Lleida, Narciso Pastor, ha destacat que la posada en marxa d’aquest “autopréstec tecnològic” suposa “un pas més en la modernització de les biblioteques de la UdL, que ha fet d’això una filosofia”. El servei, que també poden utilitzar persones amb cadira de rodes, alliberarà temps per al personal de la biblioteca que podrà realitzar tasques més especialitzades, ha explicat.

Montse Larios, de la unitat de Biblioteca i documentació, ha destacat que els préstecs de dispositius electrònics han augmentat els darrers anys a la UdL. Del total de 117.708 préstecs que es van gestionar l’any passat a la universitat lleidatana, 18.382 van ser de dispositius electrònics.

La Biblioteca Jaume Porta de la UdL també ha estrenat retolació nova, a més d’un espai informal anomenat ‘Relaxa’t’, ubicat al tercer pis.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vint anys de presó per assassinar una funcionària d’Ensenyament a Lleida

Notícia següent

Els Pets arriben al Teatre Tarragona

Notícies relacionades