La plataforma digital “Compra a Lleida” compta ja amb més de 500 comerços adherits

És una iniciativa de la Paeria que pretén donar visibilitat als productors, comerços i serveis de proximitat

La plataforma digital “Compra a Lleida” compta ja amb més de 500 establiments comercials adherits. AJUNTAMENT DE LLEIDA

La plataforma digital “Compra a Lleida”, creada recentment per la Paeria amb l’objectiu de donar visibilitat i promoure les compres als productors, comerços i serveis de proximitat ha despertat un notable interès per part dels establiments comercials de Lleida i, també, per la ciutadania en general.

La iniciativa mostra ja, en tant sols uns dies de funcionament, les dades de contacte d’uns 500 establiments comercials de la ciutat, així com altra informació d’interès per l’usuari com, per exemple, si ofereixen servei a domicili, si s’admeten comandes telefòniques o via whatsapp o si s’admet el bizum com a forma de pagament, entre altres dades rellevants.

La plataforma digital Compra a Lleida és un portal que ofereix a la ciutadania informació sobre els productors, comerços de proximitat i serveis locals. A través de qualsevol dispositiu electrònic l’usuari podrà accedir a un servei de geolocalització que li permetrà consultar la relació dels comerços i serveis que es troben en l’entorn més immediat i així evitar desplaçaments innecessaris i minimitzar el risc de contagi del coronavirus COVID-19. A més, té l’objectiu de donar visibilitat als comerços, productors i serveis que es troben actius i ajudar a promoure els serveis que ofereixen als clients, especialment el servei a domicili de compra on line, comandes telefòniques i altres.

La regidora responsable de Comerç, Consum i Mercats, Marta Gispert, s’ha mostrat molt satisfeta per l’impacte i la bona rebuda que ha tingut el portal “Compra a Lleida” entre el teixit comercial de Lleida i ha destacat que la nova plataforma permetrà, d’una banda, ajudar a localitzar els comerços i serveis locals i, de l’altra, facilitar als lleidatans i lleidatanes la seva compra en aquest tipus d’establiments.

Gispert ha volgut destacar que aquest nou portal, si bé s’ha pensat com una solució a les circumstàncies actuals, “és també un impuls a la digitalització dels comerços i productors que no tenen presència a internet i que podran oferir els seus productes gràcies a aquesta nova eina”.

El nou portal, que es pot consultat a la pàgina web de la regidoria de Consum, Comerç i Mercats https://comercmercatsconsum.paeria.cat/compra-a-lleida, està format per un formulari que haurà d’omplir qualsevol establiment que vulgui tenir visibilitat al mapa, i el propi mapa virtual amb la ubicació i dades de contacte dels establiments operatius oberts durant aquestes setmanes de confinament.

Els establiments adherits a aquesta iniciativa hauran de garantir les mesures de protecció i seguretat decretades en l’actual estat d’alarma.