Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

La Paeria porta a la fiscalia la gestió del Club Banyetes perquè investigui possibles delictes de corrupció

Avatar photo

Apunten que l'impulsor d'aquest club infantil creat al 2006 s'hauria apropiat de forma indeguda més de 800.000 euros

L’equip de govern de la Paeria ha portat a la fiscalia i a l’Oficina Antifrau documentació sobre la gestió del Club Banyetes perquè s’investiguin possibles delictes de corrupció. La regidora Elena Ferré ha explicat que les sospites sobre la gestió d’aquest club infantil creat al 2006 des de l’Ajuntament es basen en delites de tràfic d’influències, apropiació indeguda de la marca del ‘Club Banyetes’ i també extorsió o suborn. Segons Ferré, l’impulsor i responsable del club durant els primers anys, Jesús Costa, hauria rebut entre 2006 i 2019, 810.401,05 euros “de les arques municipals”. Així mateix, es creu que “no va actuar sol” i per això la Paeria vol que “s’investiguin i aclareixin totes les responsabilitats polítiques”.

Segons la regidora de Participació i Lluita contra la Corrupció, Elena Ferré, el club acumula un seguit “d’irregularitats” que poden ser delictives i per això s’ha registrat una denuncia al ministeri fiscal perquè es puguin investigar i aclarir qualsevol sospita de “corrupció en l’àmbit de l’administració pública”. En concret, l’equip de govern de la Paeria creu que s’han comès delictes de tràfic d’influències per obtenir un lloc de treball creat específicament el juliol de 2005 a la Paeria des del qual es va gestionar la creació del club. La persona que va ocupar aquest lloc de gestió és el creador del ‘Banyetes’, Jesús Costa, de qui ara el nou equip de govern creu que és responsable d’una apropiació indeguda de la marca ‘Club Banyetes’.

Segons Ferré, després d’ocupar aquest lloc d’empleat públic, Costa va continuar realitzant la tasca del club des de la gerència de la Fundació del Paisatge Urbà i també la Fundació del Teatre de la Llotja. En aquest sentit, estimen que des del 2006 fins al 2019, el responsable del club ha rebut 810.401,05 euros de les arques públiques municipals. Aquests sortirien dels dos primers anys que va fer-se càrrec del club, del que va rebre de les fundacions on es va fer càrrec de la gerència, i dels diners que demanava a través de l’explotació de la marca del club ja que cada vegada que es volia fer servir per explotar-la “exigia 42.000 euros anuals”, a l’única empresa adjudicatària del contracte, la qual cosa, segons Ferré, podria ser un possible delicte “d’extorsió o suborn”.

Ferré també ha remarcat que estan convençuts que Costa “no va actuar sol” i per això volen que s’investiguin i aclareixin totes les “responsabilitats polítiques que han permès autoritzar o impulsar les actuacions que ara es reproven”. En aquest sentit, la regidora del Comú ha recordat que han entrat a la Paeria per “aixecar catifes, posar negre sobre blanc i endreçar i denunciar dins i fora les irregularitats”. És per això, que ha justificat haver posat a les mans de la justícia tota la documentació de que disposa l’Ajuntament sobre el cas.

La primera tinent d’alcalde de la Paeria, Jordina Freixanet, ha volgut deixar clar que el nou equip de govern té molts projectes per als nens i nenes de la ciutat que permeten mantenir un sentiment de pertinença a Lleida i promoguin l’esport i la cultura als espais lliures, tal i com es portava fent des del Club Banyetes. Això no obstant, ha matisat que es repensarà l’oferta dels clubs infantils de la ciutat.

Segons Freixanet, cada setmana els arriben nous expedients en relació a la gestió dels anteriors equips del govern del PSC, però per “poder dilucidar amb criteri i objectivitat cal revisar-los, demanar opinió jurídica i tècnica i després decidir el que fer”. Freixanet ha avisat que aquest n serà el darrer cas que es porti al davant de la justícia i ha assenyalat que estan estudiant i fiscalitzant tot el que els arriba a les mans.

Fa tot just una setmana es va fer públic que el nou equip de govern de la Paeria, format per ERC, JxCat i el Comú, no renovaria el contracte al Club Banyetes pel seu elevat cost de gestió, 286.000 euros anuals, i també per la “pèrdua del projecte educatiu” pel qual havia estat pensat. El Club Banyetes es va impulsar a través d’un personatge, el ‘Banyetes’ que tenia forma de cargol i que participava i organitzava nombrosos esdeveniments i activitats infantils com la tornada al col·legi, la Batalla de Flors, la rua de Carnaval o Sant Jordi. El Club també tenia un programa a Lleida TV i compta amb més de 16.000 socis.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Reus es tenyeix de vermell pel Dia Mundial de la Sida

Notícia següent

El Govern treballa per prorrogar la llicència de casino a Hard Rock, que venç el 5 de desembre

Notícies relacionades