La Paeria i FOCCS treballen en la problemàtica dels Nois Migrants Sols

El fòrum que agrupa el col·lectiu de migrants han elaborat una sèrie de propostes a la regidora Sandra Castro per establir espais comuns de treball

Imatge de la reunió. Foto: Cedida

La Regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, rep a la comissió que s’ha conformat dins el Fòrum Ciutadà per la Cohesió Social (FOCCS) encarregada d’abordar la problemàtica dels Nois Menors Sols, des de l’acompanyament associatiu.

El Fòrum Ciutadà per la Cohesió Social (FOCCS) de Lleida és una agrupació de més de 60 col·lectius migrats de la ciutat, que treballa per a potenciar el coneixement de les diferents cultures d’arreu, així com per fomentar la participació dels mateixos en el nostre entorn i treballar en el marc de la convivència i la cohesió social a la ciutat de Lleida.

En el marc del FOCCS, s’ha despertat la inquietud de conèixer més a fons la problemàtica dels Nois Migrats Sols. Aquest fet es produeix perquè molts dels col·lectius pertanyents al FOCCS, coneixen que hi ha menors dels seus països d’origen als diferents centres d’acollida, a més a més, molts professionals dels que treballen als centres són dels diferents col·lectius de la ciutat.

Per aquest motiu, es va proposar fer una jornada de reflexió interna amb l’objectiu de conèixer de primera mà la situació dels Nois Migrats Sols a la ciutat de Lleida i de quina manera els col·lectius del FOCCS podíem coresponsabilitzar-se i col·laborar en la millora de l’acolliment i l’atenció d’aquests nois i joves a la nostra ciutat.

Un cop feta la reflexió, han elaborat un document de propostes, que han fet arribar a la Regidoria, per entre tots i totes establir els espais de treball comuns.