La Paeria farà un cens de les colònies de gats al carrer i contractarà una entitat per gestionar-les

Avatar photo

Es durà a terme un control sanitari, s’esterilitzarà als animals per evitar el creixement descontrolat de la població i es promouran les adopcions

L’Ajuntament de Lleida posarà en marxa a la tardor una prova pilot d’un programa per gestionar i controlar les colònies de gats al carrer, seguint el sistema de Captura-Esterilització-Retorn (CER), i mitjançant la implicació i col·laboració de les entitats animalistes, que podran optar al contracte per gestionar-les.

El tinent d’alcalde de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha presentat avui el projecte i ha destacat que es tracta d’una assignatura que la Paeria tenia pendent i que resultarà una eina important per garantir el benestar animal, evitant la proliferació descontrolada de colònies, i també per minimitzar les possibles molèsties al veïnat. El regidor, que s’ha reunit aquest matí amb les entitats Progat, CES Lleida i Associació dels voluntaris del CAAC Lleida, el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia, ha indicat que a finals de setembre s’espera tenir a punt el plec de condicions per dur a terme la licitació. D’aquesta manera, una entitat farà d’interlocutora i generarà una xarxa amb la resta d’agents implicats per coordinar les actuacions.

El projecte contempla la col·laboració de les entitats animalistes i els voluntaris que habitualment estan en contacte directe amb aquests gats com un pilar bàsic d’un pla que es desenvoluparà en diverses fases. D’entrada, es durà a terme una recollida d’informació sobre les colònies de gats al carrer, aportada per ciutadans, entitats animalistes i qualsevol persona interessada. Això permetrà l’elaboració d’un cens de les colònies existents i el nombre d’individus que acullen i saber la seva situació sanitària, de benestar animal i de convivència veïnal. Una altra acció que es desenvoluparà serà la identificació de les persones que alimenten aquests animals.

A continuació, està previst dur a terme una campanya de divulgació del projecte, per donar-lo a conèixer i aconseguir la implicació de tots els col·lectius que conviuen amb els gats. Inclourà xerrades a col·lectius com associacions de veïns i informació als ciutadans i voluntaris del projecte.

A partir d’aquest punt, s’iniciarà el control de la població amb el mètode Captura- Esterilització- Retorn (CER), amb l’objectiu d’estabilitzar les colònies i evitar un creixement incontrolat. També es durà a terme el control sanitari dels gats, vacunant, desparasitant i donant-los-hi atenció veterinària si s’escau. El seguiment de l’evolució de les colònies serà constant i anirà a càrrec dels voluntaris del programa, coordinats per l’entitat animalista que s’adjudiqui el servei. Hauran de fer formació i complir les normes per una correcta gestió de la colònia i els seus individus.

Un altre punt important del projecte és que els animals sociables i amb possibilitats de ser adoptats seran retirats de la colònia i trasllats al centre d’acollida CAAC per promoure que una família els adopti.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els quatre hospitals de les Terres de l’Ebre ja comparteixen programari

Notícia següent

La iniciativa “Territori Jujol” identifica tres de les obres de l’arquitecte modernista a la ciutat

Notícies relacionades