La Paeria es compromet a rebutjar els desnonaments de famílies vulnerables sense una alternativa habitacional

El Ple també dona llum verda a la contractació de quatre places en un establiment social per a dones víctimes de violència masclista i els seus fills

L’Ajuntament de Lleida han aprovat al Ple ordinari del mes de desembre la moció de la Crida-CUP que instava al consistori a comprometre’s a “garantir que cap família en situació de vulnerabilitat, prèviament acreditada pels serveis socials, pugui ser desnonada a la ciutat sense disposar d’alternatives habitacionals”. Els grups municipals de hi han votat a favor a excepció de Ciutadans, els quals s’han abstingut en dos dels punts que conformaven la moció.

La portaveu del grup de Ciutadans, Ángeles Ribes, explica que s’oposen a la moció tenint en compte que la Paeria “no està desnonant a gent que no pot pagar el lloguer” i que els 4 casos dels quals l’Empresa Municipal d’Urbanisme manté oberts els expedient comportaran el desnonament a “abusadors del sistema”.

D’altra banda, el Ple també ha donat llum verda a contractació de quatre places en un establiment social adreçat a l’allotjament d’urgència per a dones víctimes de violència masclista i els seus fills amb els vots a favor del PSC, C’s, PP, PDeCat i l’abstenció del Comú. Els grups d’ERC-Avancem i la Crida per Lleida-CUP hi han votat en contra exigint “una gestió pública d’aquest servei municipal i una audiència pública sobre el model d’atenció” tal com ha reclamat el Grup Dones Lleida en diverses ocasions.