La Joventut de Lleida participa en la trobada sobre el Servei Voluntari Europeu a Santander

Explicarà l’experiència de Lleida on més de 60 joves han gaudit d’aquesta oportunitat i han realitzat el SVE a diversos països europeus

El Departament de Joventut de la Paeria participa aquest cap de setmana a Santander en el segon Esdeveniment Anual d’Organitzacions del Servei Voluntari Europeu. La trobada, amb el títol “Efecte SVE. Mirant el futur”, serveix perquè entitats experimentades del servei intercanviïn bones pràctiques i exposin la seva trajectòria i experiència en aquest programa de mobilitat juvenil i d’educació no formal.

La cap de la UT Associacionisme i Participació Juvenil i responsable del SVE en l’àmbit municipal, Elena Aranda, ha compartit amb els assistents el desenvolupament del servei a Lleida. Des del 2009 el departament de Joventut està acreditat per la Unió Europea per a la realització de projectes de voluntariat, sent al llarg d’aquests anys més de 60 els joves que han gaudit d’aquesta oportunitat i que ha implicat un treball en xarxa amb múltiples d’entitats internacionals de països com Alemanya, Grècia, Islàndia, Àustria, Regne Unit, Irlanda, Letònia, República Txeca, Dinamarca, Bulgària, Itàlia, Romania, Eslovènia, França, Bèlgica, Rússia, Ucraïna, Turquia, etc. Així, el departament de Joventut fa la gestió global del projecte com a entitat d’enviament de joves a l’estranger i com a entitat d’acollida de joves europeus, que realitzen tasques a diferents serveis municipals, com a Joventut, Educació, Infància, etc.

El SVE és una de les accions que s’integren en el programa “Erasmus+. Joventut en Acció”, que permet a joves realitzar fins a 12 mesos de voluntariat en un país europeu que escullen, amb les despeses de viatge, allotjament i manutenció a càrrec de la UE.

A més, a partir de 2019 aquest programa canvia de nom i serà el COS EUROPEU DE SOLIDARITAT, donant l’oportunitat a joves de 18 a 30 anys de col·laborar en projectes solidaris de voluntariat en diversitat d’entitats sense ànim de lucre.