La CUP reclama a la Paeria que demani la reversió del solar per a la ciutat

La formació reclama a la Paeria que demani la reversió del solar "sense cap mena d'indemnització" per al titular

0
853

La CUP es personarà com a acusació popular per l’operació immobiliària que va permetre el finançament de la Llotja de Lleida un cop s’ha confirmat que l’Audiència Nacional espanyola ha admès a tràmit la denúncia de la fiscalia Anticorrupció contra l’excúpula de Catalunya Caixa encapçalada per Narcís Serra i Adolf Todó per un presumpte delicte d’administració deslleial. Una de les 16 suposades operacions irregulars va ser la del finançament de la construcció del Palau de Congressos de la capital del Segrià, per la qual l’entitat bancària hauria perdut uns 41 milions d’euros. És la diferència entre els prop de 50 milions que l’entitat va pagar a la Paeria per la finca adjacent a l’equipament i els 8,3 milions pels quals la Sareb va comprar els terrenys el 2012. Al solar s’hi havien de construir dues torres d’oficines i pisos de luxe que mai es van arribar a executar. La CUP reclama a la Paeria que demani la reversió del solar per a la ciutat i que ho faci “sense cap mena d’indemnització’ per al titular com recull una clàusula del contracte pel fet que als terrenys no s’hi ha fet res del que estava previst.

La Fiscalia Anticorrupció va decidir obrir diligències a Catalunya Caixa per l’operació immobiliària de la Llotja de Lleida, juntament amb altre 15 operacions immobiliàries que van ser denunciades pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i que haurien generat un forat de 721 milions d’euros entre els anys 2000 i 2007.

La CUP recorda que Catalunya Caixa va comprar al 2007 un solar municipal a Lleida per 50 milions d’euros a través de la seva filial immobiliària Gescat i aquesta, al seu torn, a través de la promotora lleidatana Cerbat, quan Narcís Serra presidia l’entitat.

El solar estava al costat dels terrenys on va ser construït el Palau de Congressos de la Llotja i gràcies als diners obtinguts amb aquesta venda, l’Ajuntament va poder finançar l’equipament que, segons la formació anticapitalista, va ser considerat la “joia de la corona” de l’obra del govern tripartit (PSC-ERC-ICV) encapçalat per Àngel Ros.

FER UN COMENTARI