La Crida-CUP vol retransmetre el documental “20-S” a la pantalla gegant emprada pel partit de la selecció espanyola

El documental, emès al Sense Ficció de TV3, desmuntaria l'acusació de rebel·lió per la qual estan empresonats des del passat mes d’octubre Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

0
662
La pantalla gegant instal·lada a Balàfia per veure la selecció espanyola (foto TW Pau Juvillà) i una captura del documental "20-S", de Mediapro

El grup de la Crida per Lleida-CUP proposa retransmetre el documental “20-S” a la pantalla gegant que es va instal·lar al pavelló de Balàfia pel partit de la selecció espanyola de futbol, el qual va cloure amb la seva eliminació del Mundial al perdre als penals contra Rússia. Consideren que l’ús d’infraestructura pública “s’ha de basar en l’interès col·lectiu” i que “s’ha evidenciat novament el fracàs i manca d’interès de la ciutadania per a veure col·lectivament partits de la selecció espanyola”.

La pantalla gegant instal·lada per la Paeria al Centre Cívic de Balàfia no va aconseguir aplegar més d’una desena d’aficionats per veure el partit d’Espanya, la qual es jugava el pas a quarts de final de la Copa Mundial de Rússia 2018. La instal·lació d’aquesta pantalla responia a una petició del grup de Ciutadans, però poques persones s’hi van apropar per veure l’eliminació final de l’equip de Fernando Hierro davant l’amfitriona del torneig. Per aquesta raó, el grup de la Crida per Lleida-CUP ha criticat l’Ajuntament de Lleida per ”l’ús partidista d’aquestes infraestructures” i proposa la retransmissió del documental “20S”, emès el passat dijous a TV3 i que ha estat vetat a la resta de televisions autonòmiques. Ho demanaran a la Comissió Informativa de les Polítiques de Drets i Serveis a les persones, per a la política cultural, de l’educació, esports i de la participació.

’20 -S ‘, el documental que desmuntaria la versió de Llarena

L’espai ‘Sense Ficció’ de TV3 va estrenar el dijous 28 de juny el documental “20-S”, dirigit per Lluís Arcarazo i produït per Mediapro. Aquest repassa de manera inèdita i amb desenes de fonts visuals diferents el que va passar el 20 de setembre de 2017, durant el registre de la Conselleria d’Economia i Hisenda i l’intent dels cossos policials espanyols d’accedir a la seu de la CUP malgrat no comptar amb cap ordre judicial. També s’analitza i mostra amb imatges i testimonis el paper que hi van tenir Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, així com l’actuació dels Mossos d’Esquadra durant una concentració que va durar més de 15 hores. Els fets que van tenir lloc aquella dia és, segons la interpretació del magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, el que justifica el processament per rebel·lió dels llavors màxims dirigents d’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural, Jordi Sánchez y Jordi Cuixart. Segons expliquen des de Mediapro, el documental mostra imatges desmunta i qüestiona alguns dels punts fonamentals de l’acusació de Llarena i, per tant, “podrien servir de prova” per a la defensa dels “Jordis”. Ambdós romanen empresonats des del passat 16 d’octubre a Soto del Real.

El reportatge, emès a TV3 el passat dijous a la nit, va tenir un gran seguiment, amb prop d’un milió d’espectadors i una quota de pantalla del 33,7 %. Les xarxes socials també van bullir durant la seva emissió, generant converses al voltant del documental i generant més de 90.000 tuits, entre els quals hi van participar de diverses personalitats polítiques catalanes.

FER UN COMENTARI