Joan Reñé presideix la inauguració de la nova seu de Salut Mental Ponent

Avatar photo

L’acte s’ha fet coincidint amb els 25 anys d’activitat d’aquesta entitat centrada en els trastorns mentals

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit avui la inauguració de la nova seu de Salut Mental Ponent, ubicada al carrer Henri Dunant de Lleida.

L’acte inaugural s’ha dut a terme coincidint amb els 25 anys d’activitat de l’Associació Salut Mental Ponent. El nou espai, més enllà de suposar una millora per als beneficiaris dels serveis de l’entitat i dels seus treballadors, permetrà a l’entitat donar un pas més en el seu creixement, a la vegada que facilitarà que la salut mental gaudeixi cada vegada d’una major visibilitat en la societat.

Reñé ha destacat que “des de la Diputació estem totalment compromesos amb totes aquestes associacions que comparteixen aquest edifici. Hem de col·laborar amb aquests col·lectius, que en alguns moments tenen més dificultats i pateixen, i han de comptar amb el suport clar de les institucions com també de tota la comunitat”.

El nou local suposa una millora en l’atenció de les persones, un avanç cap a un model comunitari per tractar la salut mental d’una forma innovadora, basada en la metodologia centrada en la persona i el seu entorn, ja que els recursos s’han adaptat a les necessitats de cadascú i no a la inversa.

És precisament aquest abordament integral, flexible i adaptat el que ha fet de Salut Mental Ponent un referent en el territori, en base a la professionalització dels serveis i dels seus treballadors, una imatge que ara es farà encara més palpable en el l’entorn físic d’una seu que ha estat fruit de les aportacions de les diferents administracions, com la Diputació de Lleida, GSS o FeSalut, i també d’entitats i empreses privades.

L’Associació Salut Mental Ponent és una entitat sense ànim de lucre i d’iniciativa social de les comarques de Lleida, creada en el seu origen per familiars i amics de persones amb algun trastorn mental. El Pla de Gestió vol fomentar la visibilitat a la societat per tal d’incidir en la prevenció, així com potenciar l’atenció comunitària: residencial, llars amb suport i suport a la pròpia llar.

La seva tasca va adreçada a la societat en general, a les seves institucions, als professionals de l’atenció social, sanitària i psicològica, a les persones que tenen un familiar o amic amb problemes de salut mental i a les persones amb un trastorn mental greu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Costa Daurada invertirà 60MEUR per aquesta temporada

Notícia següent

Allez!, conjunt vencedor del Reussona 2018

Notícies relacionades