La Generalitat demana la retirada dels sistemes anti-nius a les esglèsies de Lleida

Els tècnics del Departament han confirmat que la configuració d’aquestes malles afavoreix que els exemplars quedin atrapats

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha presentat un requeriment a les esglésies de Gardeny i Sant Martí de Lleida perquè retirin de manera immediata els entramats de filferros, sirgues i altres dispositius col·locats a les cobertes que puguin provocar la captura i immobilització de les cigonyes, després que tres exemplars hi hagin quedat atrapats en dos dies.
Segons la necròpsia practicada a la cigonya que va morir aquest dijous, a l’església de Gardeny,  l’animal presentava un fort traumatisme a la zona cervical i l’húmer dret, que correspondria als intents d’alliberar-se de l’entramat. A més, l’animal presentava ferides penetrants al cos, per l’atac d’altres cigonyes en veure-la malferida, ja que es tracta d’una espècie molt territorial.
Pel que fa a l’església de Sant Martí, els tècnics del Departament han determinat que és l’entramat de filferros de la coberta el causant de què les dues cigonyes hagin quedat avui atrapades.
El Departament de Territori i Sostenibilitat no intervé en l’autorització per col·locar aquest tipus d’instal·lacions a les cobertes però, constatada la seva afectació sobre les aus, en virtut de les seves competències en matèria de biodiversitat i medi natural, ha demanat la seva retirada.