Fèlix Larrosa presenta el número 32 de la revista ‘Xurdimento’ en gallec

L’alcalde participa en la presentació de la revista ‘Xurdimento’ del Centro Galego de Lleida i es dirigeix als assistents en gallec

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha participat aquest divendres al vespre en l’acte de presentació del número 32 de la revista ‘Xurdimento’, que publica cada any el Centro Galego de Lleida com a preàmbul de la seva setmana cultural.

L’alcalde, que ha dirigit als assistents part del seu missatge en gallec, on els ha manifestat la il·lusió que li feia poder participar en un esdeveniment que evidencia els profunds lligams de Lleida amb les terres gallegues, ha reivindicat que els vincles que ens uneixin, “han de prevaler per sobre del soroll que avui en dia ens envolta”.

Larrosa ha dit que “l’acord i el diàleg han de ser la punta de llança en la reconstrucció de la confiança, la constància i la il·lusió. Són els valors que ens han permès arribar al que som. El que ens permetrà seguir avançant i creixent en el futur”, per la qual cosa, el millor homenatge que podem fer a Galicia i a Lleida “és refermar el nostre compromís. Aquest és el nostre repte: la convivència entre iguals, entre pobles”.

Abans de cloure el seu parlament amb un “Viva Galicia e viva Lleida”, el paer en cap ha agraït en gallec la tasca del centre regional “Como alcalde quero agradecervos e darvos o parabén polo traballo, pola constancia e para facer da Lleida, unha cidade máis rica e acolledora. Seguimos avanzando, seguimos sumando. E grazas ao Centro Galego pola gran tarefa de irmandade que feudo. Grazas”.

El Centro Galego publica la revista Xurdimento anualment, en català, castellà i gallec, facilitant la integració i l’aprenentatge d’idiomes. Conté treballs periodístics d’escriptors gallecs, de temàtica gallega i col·laboracions amb autors lleidatans. La revista també inclou la memòria anual dels actes del Centro Galego, entre altres continguts.

El Centro Galego de Lleida, fundat el 1977, compta amb més de 700 socis. Va néixer per divulgar l’origen i identitat gallegues i, al llarg de l’any, organitza diverses activitats per als socis i també obertes a la ciutat. L’entitat és membre de l’Associació d’Entitats Culturals Gallegues de Catalunya.

A l’acte de la presentació de la revista també han assistit el tinent d’alcalde Joan Gómez i els regidors Paco Cerdà, José Luis Osorio i Joan Vilella, a més d’una nodrida representació de la resta de centres i cases regionals de Lleida, amb el president de la seva federació, Cosme García.