Èxit de participants a les rutes de descoberta i tallers experimentals del Museu de l’Aigua

Hi han participat uns 800 nens i nenes de Lleida durant els mesos de setembre i octubre

Prop de 800 nens i nenes de diversos centres escolars de la ciutat han participat en les activitats educatives que el Museu de l’Aigua ha organitzat durant els mesos de setembre i octubre, que s’emmarquen en tallers experimentals, visites dinamitzades als diferents espais del museu i rutes de descoberta.

Cada activitat està adaptada a l’edat dels infants i a les possibilitats dels espais del museu. L’aigua hi té sempre un paper protagonista, des de múltiples vessants: la descoberta de les propietats de l’aigua per als més petits, l’aigua i els cinc sentits per a nens i nenes d’educació infantil, i tallers sobre el cicle de l’aigua, la seva potabilitat i la hidroelectricitat per a alumnes de primària. Els alumnes de secundària visiten els diferents espais patrimonials relacionats amb l’aigua com el Campament de la Canadenca, el Dipòsit del Pla de l’Aigua, els Pous de Gel i la Ruta de les Fonts del Centre Històric, entre altres.

Pràcticament tots els centres educatius de Lleida participen en alguna de les activitats educatives proposades pel Museu de l’Aigua. En aquest sentit, cal destacar que any rere any augmenta la participació d’escoles de poblacions de fora de Lleida, com ara Alcarràs, Alcoletge, Balaguer, Mollerussa o Tamarit de Litera, entre altres.

El Museu de l’Aigua ha organitzat unes 200 sessions escolars durant tot el curs, que comportarà que més de 5.000 nens i nenes gaudeixin de les propostes educatives d’aquest equipament municipal.