Els Premis Baula reconeixen la Fundació Aremi, el Banc de Temps i Joan Ramon González

L’Ajuntament de Lleida lliura els guardons que distingeixen iniciatives i trajectòries de participació cívica

La dotzena edició del Premi Baula de Participació, que atorga l’Ajuntament de Lleida, ha distingit la Fundació Privada Aremi, el Banc del Temps de Lleida i Joan Ramon González, president de l’Associació Amics de la Seu Vella de Lleida.

La Fundació AREMI ha estat guardonada com a millor entitat. El jurat -presidit per la regidora de Participació i Lluita contra la Corrupció, Elena Ferre- ha reconegut el treball d’aquesta institució que, de la mà de l’Associació AREMI, atén persones afectades amb paràlisi cerebral o altres discapacitats físiques motòriques i a les seves famílies.

L’associació va néixer el 1976 i 19 anys després es va crear la Fundació, amb l’objectiu d’assegurar l’atenció de les persones i famílies usuàries al llarg de tota la seva vida. AREMI compta amb un centre ocupacional, una escola concertada, residència, un club esportiu i un espai d’assessorament, atenció i orientació.

El premi a la millor activitat participativa s’ha concedit al projecte “Intercanvi de temps i serveis entre la ciutadania”, presentat pel Banc de Temps de Lleida.

Pel que fa al premi d’honor a la trajectòria personal en l’àmbit participatiu, s’ha atorgat a Joan Ramon González, president de l’Associació Amics de la Seu Vella. González, historiador i arqueòleg, ha rebut el premi pels seus anys de dedicació al capdavant d’aquesta entitat des de fa més de 20 anys.

Acte de lliurament al Saló de Sessions

La Paeria ha lliurat avui, al Saló de Sessions, aquests guardons que presenten tres modalitats: millor entitat, millor activitat i premi d’honor a la trajectòria personal en l’àmbit participatiu. Cada categoria ha rebut 8 candidatures.

Els Premis Baula a la millor entitat i activitat participativa estan dotats amb 600 euros cadascun i el guardó d’honor rep una obra d’art pel mateix valor econòmic.

L’objectiu d’aquestes distincions és fomentar la participació ciutadana; promoure el coneixement de les entitats, activitats i persones que possibiliten que aquesta sigui un bé social a Lleida; reconèixer el treball en la matèria que desenvolupen els diferents agents ciutadans i que aquests tinguin el suport de l’Ajuntament de Lleida.