El Centre Ocupacional d’AREMI commemora els seus 25 anys amb una nova sala d’Hidroteràpia

L’entitat atén actualment 45 nois i noies amb Paràlisi Cerebral i altres capacitats

El Centre Ocupacional d’ AREMI ha commemorat avui els seus 25 anys de trajectòria al servei dels joves amb paràlisi cerebral i altres capacitats amb l’estrena d’una sala d’hidroteràpia. Es tracta d’un nou servei que repercuteix directament en la salut dels nois i noies usuaris del centre, donat que permetrà la millora de l’atròfia muscular, la reducció de l’espasticitat, la disminució de l’estrès ossi, articular i muscular i la millora de la funció càrdio-vascular, entre d’altres.

L’alcalde Fèlix Larrosa ha visitat aquest matí les instal·lacions del centre, coincidint amb l’estrena d’aquesta sala i amb la celebració del 25è aniversari del Centre Ocupacional. El Paer en Cap ha agraït la tasca que ha realitzat AREMI des de fa 43 anys de cura de les persones amb dificultats cerebrals i la que ha dut a terme també el Centre Ocupacional, que aquest any compleix 25 anys i incorpora el nou servei de la sala amb la banyera d’hidroteràpia: “És un pas més dels serveis que ofereix el centre cada dia. Fa 43 anys que estan treballant amb persones amb dificultats i, a més a més, fa 25 anys que tenim el Centre Ocupacional. Per tant, dos reflexions: aquest no és un projecte de pares i mares de famílies amb persones amb dificultat, aquest és un projecte de tota una ciutat, global, és un projecte que fa que la ciutat sigui una ciutat de valors i per això ens hi hem d’implicar tots, com ho han fet les empreses i institucions que han col·laborat en què la sala sigui una realitat. Som una societat valenta, sàvia, educada i preparada per estar pendents de les persones que ens necessiten i aquesta és una clara mostra del que AREMI”.

La presidenta d’AREMI, Mercè Batlle, ha explicat per la seva banda que l’entitat cobreix les necessitats de les persones amb danys cerebrals, espina bífida, esclerosi, traumatisme..: “Són persones amb màxima necessitat de suport i hem de procurar que tinguin la màxima qualitat de vida i la màxima integració dins de la societat. Tenim una massa social a banda del suport de l’administració i poder inaugurar un servei gràcies a les aportacions de moltes persones és molt important. La nova sala d’hidroteràpia és molt necessària per a persones amb necessitats de mobilitat. Pensem que Lleida Solidària i compromesa. Batlle ha explicat que un dels propers projectes del centre AREMI és un Banc de Recursos per facilitar la reutilització de material especialitzat entre les famílies. També ha assenyalat que és necessari l’ arranjament del pati del Centre. En aquest sentit, l’ alcalde de Lleida ha explicat que la Paeria estarà al costat de l’entitat en aquestes noves iniciatives.

Els beneficis de la nova sala d’Hidroteràpia repercutiran directament en els 45 nois i noies amb Paràlisi Cerebral o discapacitats similars que actualment acudeixen al Centre Ocupacional AREMI, un servei on es proporciona atenció diürna a persones en edat laboral que busca normalitzar i aconseguir la màxima inclusió social a través de l’atenció especialitzada i personalitzada a cadascuna de les característiques individuals.

La Sala d’Hidroteràpia ha comptat amb el suport de Giving Tuesday, Banda Municipal de Lleida, Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, Aula Municipal de Teatr, Associació de veïns de Balàfia, Dona Balàfia, Trotallunàtics, Egoismo Positivo, Fecoll, Ajuntament de la Granja d’Escarp, Lions Lleida, Postureig Lleida. Sr. Postu, Festa del Tractor. Agustí Mestre, Ajuntament d’Alpicat, La Unió d’Alpicat, Coral SícorisIl·lustre Col·legi de l’Advocacia de Lleida, Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida, Generalitat de Catalunya i empreses i particulars.

Han assistit a la inauguració de la Sala d’Hidroteràpia el Subdelegat del Govern d’Espanya José Crespín, el Diputat de la Diputació Paco Cerdà i representants de les diferents empreses i entitats que han col·laborat en el finançament del nou equipament del centre.