Denuncien que Peris va mentir al darrer consell del CNC

L’oposició denúncia que el tinent d’alcalde i Conseller Delegat del CNC va mentir al Consell d’Administració sobre el visat del projecte de les Torres de la Llotja.

0
1183

L’oposició ha denunciat que el Conseller Delegat del Centre de Negocis i Convencions (CNC) i tinent d’alcalde Rafael Peris va mentir el passat 10 de maig al Consell d’Administració del CNC a l’assegurar que el projecte de les torres de la Llotja disposava del visat del Col•legi d’Arquitectes, condició indispensable establerta al contracte de compravenda.

En aquest sentit, PDeCAT i Unió, ERC-Avancem i la Crida per Lleida-CUP, han presentat una sol•licitud per a la convocatòria “urgent i extraordinària” d’un consell d’administració del Centre de Negocis i Convencions (CNC). La sol•licitud sorgeix arrel de les informacions periodístiques aparegudes aquest dimecres segons les quals el projecte de les torres de la Llotja no disposa del pertinent visat del Col•legi d’Arquitectes, tot i que aquesta era una condició explícitament recollida al contracte de compravenda signat l’any 2007. D’aquesta manera, aquests grups municipals demanen que el Conseller Delegat, Rafael Peris doni explicacions al respecte tenint en compte que en una reunió del CNC del passat 10 de maig Peris va assegurar que sí que estava visat.

En el comunicat, els grups municipals han recalcat el que diu l’article 14.2 del contracte pel que fa a les obligacions de l’adjudicatari segons el qual: “l’adjudicatari vindrà obligat a transmetre a la societat una còpia del projecte tècnic visat que es tingui intenció de presentar a l’Ajuntament de Lleida per tal d’obtenir la llicència d’obres”.

Els consellers signants de la sol•licitud de reunió han proposat també la impugnació dels acords del darrer consell d’administració del CNC i de l’acta del mateix, ja que el que es va dir en aquella reunió no era veritat. A més, també han demanat informació sobre les reunions mantingudes entre el conseller delegat i els responsables de la Sareb al llarg de 2015 i 2016 així com un informe del Col•legi d’Arquitectes de Lleida perquè dictamini si hi ha canvis substancials en el projecte presentat respecte al que va guanyar el concurs.

Peris defensa la legalitat del projecte

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida i conseller delegat del CNC, Rafael Peris ha defensat la legalitat del projecte de les Torres de la Llotja ja que “segons el Reial Decret 1000/2010 no és necessari un visat col•legiat per presentar un projecte bàsic d’una obra”. Peris ha explicat que amb la modificació legislativa aquesta condició va canviar l’any 2010 i ja no és obligatoria.

Toni Postius demana la dimissió de Peris

Toni Postius ha assegurat que la modificació legislativa en la que Rafael Peris sosté la legalitat del projecte no afecta la clàusula contractual. “Estava establert per contracte que s’havia de presentar el projecte al CNC ja visat, ja que els membres del Consell no som tècnics” ha dit, reiterant així l’incompliment del contracte.

“Volem que se’ns digui per què se’ns va mentir”, ha afirmat el president del grup municipal del PDeCAT i Unió, Toni Postius, recalcant que el visat del projecte era una condició sine qua non perquè el consell es pronunciés. “Els consellers van ser enganyats de forma deliberada i això no pot quedar impune”, ha afegit.

Toni Postius, ha exigit la dimissió o la destitució de Rafael Peris com a conseller delegat del Centre de Negocis i Convencions SA (CNC), després que hagi transcendit la informació de la manca del preceptiu visat, tal com exigeix el contracte de compravenda. Per Postius el fet especialment greu és que Peris “ha mentit de forma descarada i evident, no només als regidors de la corporació municipal, sinó als membres del consell d’administració” perquè va afirmar que sí que estava visat.

Postius no descarta emprendre accions judicials. “Ho hem posat en coneixement dels nostres assessors jurídics perquè considerem intolerable, indecent i indignant aquesta manifesta voluntat de l’equip de govern d’afavorir uns interessos privats per sobre dels interessos públics de la ciutat de Lleida”, ha sentenciat.

Alexandre Nadal Ferret

FER UN COMENTARI