Comença la selectivitat per a prop de 2.000 estudiants de la província de Lleida

Entre les novetats, els estudiants aranesos tindran la possibilitat de cursar l'examen d'història en aranès i els estudiants d'Andorra podran fer les proves a la Seu d'Urgell

Alumnes a punt de començar la primera prova de les PAU 2019. ACN.

Les proves d’accés a la universitat (PAU) han començat avui amb la participació de 2.024 estudiants lleidatans, sobre un total de 34.547 arreu de Catalunya. Llengua Castellana i Literatura ha sigut la primera de les 28 proves que es duran a terme entre avui dimecres 12 de juny i el pròxim divendres 14 de juny.

La demarcació de Lleida compta amb 10 tribunals coordinats per la Universitat de Lleida repartits entre Campus de Cappont (1.037 alumnes), ETSEA (597 alumnes), Facultat de Medicina (223 alumnes) i la Seu d’Urgell (167 alumnes), també n’hi ha un dedicat exclusivament als 39 alumnes amb dislèxia, TDA i TDAH.

Entre les novetats d’enguany, destaca que els alumnes Aranesos podran cursar, si així ho desitgen, l’examen d’història en aranès. A més, els estudiants andorrans podran fer les proves a la Seu d’Urgell estalviant-se el viatge a Lleida.

La selectivitat des de fa uns anys es divideix en dues fases, la general i l’específica. La fase general consta de cinc exàmens (llengua catalana, llengua castellana, història i una matèria a escollir de les optatives cursades al batxillerat), l’específica, consta de fins a tres proves voluntàries que permeten apujar la nota total d’admissió a la universitat. La fase general permet sumar 10 punts i la fase específica permet incrementar la nota fins a 14 punts a aquells alumnes que ho desitgin, presentant-se a una, dues o tres proves de les matèries que ponderen diferent en funció del grau que vulguin cursar a la universitat.

Els resultats de les proves que es duen a terme durant aquests dies es podran conèixer el pròxim dia 26 de juny a través del portal Accesnet de la Generalitat de Catalunya.