Bicicletada per a descobrir els racons de l’Horta de Grenyana i del Parc de la Mitjana

El programa d’Ecoactivitats, segueix oferint propostes per acostar-se al Segre. Així, 35 persones han pogut conèixer aquest diumenge alguns racons del Parc de la Mitjana i l’Horta de Grenyana, estretament vinculats al riu, mentre feien un agradable passeig en bicicleta.

Els participants han pogut veure espais d’interès natural i històric, com la séquia de Fontanet, el Molí de Cervià, la verneda del Parc de la Mitjana o l’ermita de Grenyana, a més d’altres aspectes de l’horta més antiga de Lleida, com el reg i les torres. La passejada s’ha fet per itineraris enmig dels arbres fruiters, algun d’ells encara en flor, i altres carregats ja de fulles.

La visita també ha tingut com a punt de referència el Parc de la Mitjana, on s’han visitat espais naturals poc concorreguts, com la verneda o la bassa gran i ha tingut sempre, com a element omnipresent, la influència del riu Segre, element imprescindible per entendre tot aquest territori.

Aquesta activitat s’emmarca en el programa europeu Interreg – Poctefa TTFS – Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible, un programa de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible de l’espai fronterer entre Espanya, França i Andorra i que té com a objectiu fomentar el turisme sostenible al voltant dels rius.

Altres Ecoactivitats entorn del riu Segre previstes per aquesta temporada són:

– Diumenge 2 de juny: Ecodescoberta. El paisatge de l’horta a través dels sòls. El paper del riu Segre com a formador de paisatge.

– Dissabte 9 de novembre: Ecodescoberta. El canal de Seròs: L’aigua del Segre que no va pel riu.