Antoni Chico i Josep Maria Coll, Premis Horta de Lleida 2019

El jurat ha atorgat una menció especial a Anna Aragonés en la categoria de projectes liderats per dones

Antoni Chico, Josep Maria Coll i Anna Aragonés han estat els guanyadors de la 3a edició dels Premis Horta de Lleida que convoca la Paeria per reconèixer aquelles persones, entitats o iniciatives que treballen o han treballat pel desenvolupament de l’Horta de Lleida, tant des de l’àmbit agrari i cultural, com per qualsevol altre aspecte.

Antoni Chico ha estat el guanyador del Premi al reconeixement de la trajectòria de promoció idesenvolupament de l’ Horta de Lleida “un home que ha fet de pagès tota la vida i sempre ha estat molt vinculat a l’ Horta des del món associatiu, el cooperativisme, el sindicalisme i fins i tot institucional, com a regidor a la Paeria”; Josep Maria Coll ha estat guardonat amb el Premi a al innovació en l’activitat a l’Horta com a “precursor de l’agricultura ecològica” i els premis han establert aquest any una menció especial a les candidatures de projectes liderats per dones, àmbit en el qual ha guanyat Anna Aragonés, “una dona que està desenvolupant un projecte lligat a l’Horta per mitjà de la seva empresa familiar, que destaca per treballar el producte de proximitat i la seva comercialització”.

El regidor de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt, ha remarcat que aquests premis, que estan en consonància amb les polítiques impulsades per la Paeria d’impuls a l’Horta, volen guardonar les persones que han aportat, amb el seu treball, experiència i dedicació, més valor a l’ Horta de Lleida.

El Paer en Cap, Fèlix Larrosa, ha rebut el jurat dels Premis, que aquesta tarda han fet públic el veredicte i ha traslladat la seva felicitació als tres premiats.

26 candidatures han optat al premi a la innovació en l’activitat agrària a l’Horta i al premi de reconeixement de la trajectòria de promoció i desenvolupament de l’Horta de Lleida se n’han rebut sis.

El jurat està presidit per Marc Vives, president de l’Associació Cultural i Recreativa Els Pagesos i integrat pel regidor de l’Hàbitat Rural i Sostenibilitat, Joan Queralt, Salvador Solsona, president de la Comissió de l’Horta de la FAVLL, Rosa Matas, corresponsal d’Europa Press i La Vanguardia Digital, Narciso Pastor, director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) i Olga Martín, catedràtica de Tecnologia dels Aliments de l’ETSEA. També l’han integrat els guanyadors de l’edició 2018 dels premis, Joan Antoni Boldú (Junta de Sequiatge) i Mònica Rosselló, d’Aromes Can Roselló. Van guanyar la primera edició dels premis Joaquim Clop i Melmelades i Conserves Blanch.

El lliurament dels premis tindrà lloc aquest dissabte a les instal·lacions de Mercolleida.